Kellermensch – positiv vrede

Deres pladeselskab hedder Persona Non Grata. Deres tekster handler om fremmedgørelse. Kellermensch føler sig åbenlyst udenfor, og rent musikalsk er de svære at sætte i bås på grund af et sammensat udtryk af progressiv rock, dyster singer/songwriter og heavy. Spillet med arrigskab og alternative instrumenter som trædeorgel, violiner og kontrabas. Lyder det interessant? Det var det også, da kældermenneskerne trådte op i scenelyset på Pavilion Junior.

I et pænt proppet telt viste vestjyderne, at de har fundet en fin balance mellem melankoli og metal, hvor forsanger Sebastian Wolffs nogenlunde normale sangstemme ofte blev afløst af Christian Sindermanns growlen, hvilket skabte hovedrysten hos de mest hardcore headbangere blandt publikum (på den positive måde altså). Og skrigeriet skabte røre allerede i det ellers roligt bølgende åbningsnummer ‘The Day You Walked’, mens den voldsomme version af Neil Youngs ‘Don’t Let It Bring You Down’ var ligeså virkningsfuld.

Dynamikken var i højsædet, og mens violinerne var blide, var vokalerne brutale. Men under overfladen gemte der sig også holdbare sange. Og Kellermensch formåede at vende vreden til noget positivt. For det var en ganske god koncert.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af