The Megaphonic Thrift – mod alle odds

Foran scenen står en fyr med en neongrøn freesbee. Han kaster de lysebrune krøller frem og tilbage og rækker armen med freesbeen op i luften.

Det er lidt svært at vurdere, om han headbanger, fordi koncerten er god, eller fordi han headbanger hele tiden, uanset om han står foran en scene på festivalpladsen eller foran en kasse bajere og et oppusteligt badedyr på campingområdet. Men jeg tror, det var det første, for norske The Megaphonic Thrift leverede en god koncert onsdag eftermiddag.

Koncerten startede godt nok med et par anonyme numre og nogle lange, løse instrumentalpasager, som manglede det melodiske drive eller den karakteristiske vokal, man kender fra deres store inspirationskilder Built to Spill og Guided by Voices. Derudover er det ikke nemt at spille støjende alternativ rock en onsdag eftermiddag og slet ikke, når man kommer fra Norge med et set (for manges vedkommende) ukendte numre.

Men forsangeren kastede sig ufortrødent rundt på scenen, bandet spillede sig op og ramte noget, der mindede om et højdepunkt med nummeret ‘Acid Blues’. Og mod koncertens slutning fik bandet kontakt til publikum, som rundt omkring forsøgte sig med nogle små hop, en arm over hovedet og headbanging.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af