Noah and the Whale

Man får sgu helt ondt af ham Charles Fink. Først får han et gennembrud med sit band Noah and the Whale sammen med kæresten Laura Marling. Så producerer han hendes Mercury Prize-nominerede debutalbum, hvorefter hun dumper både band og stakkels Charlie.

Bruddet har angiveligt taget hårdt på sangeren, for alle numre på ‘The First Days of Spring’ centrerer sig omkring det, og albummet emmer af ungdommelig post-breakup weltschmerz. Men som titlen antyder, er der samtidig optimisme at spore blandt andet på albummets stærkeste nummer ‘Blue Skies’, hvor Fink synger »It’s time to leave those feelings behind / Because blue skies are coming«.

‘The First Days of Spring’ kommer sammen med en film af samme navn, og musikken kan meget vel løfte sig ved at blive sat til billeder, for flere numre er for monotone, når de langsomt udvikler sig omkring en enlig klaver- eller guitarfigur. Bandet kommer også omkring en flirt med kompositionsmusikken i ‘Love of an Orchestra’, der med strygere, blæsere og stort kor tangerer det stressende, og man savner den lethed, der gennemstrømmede debutalbummet fra sidste år.

»This is a song for everyone with a broken heart«, synger Fink, men det virker desværre mere som om, ‘The First Days of Spring’ er en personlig bearbejdning af et forlist forhold, og jeg føler mig snarere som tilskuer til verdens ældste og mest trivielle terapiforløb. Måske er det bare for længe siden, jeg var teenager?

Noah and the Whale. 'The First Days of Spring'. Album. Mercury/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af