The Psyke Project

Man kan ikke beskylde The Psyke Project for at lefle for masserne på deres seneste udladning. ‘Dead Storm’ er iklædt en fernis så dybt dunkel, kompromisløs og brutal, at albummet ved første møde fremstår næsten konfrontatorisk i sin aflukkethed – som en naturkraft der eksisterer uden hæmninger og undskyldninger for sit eget væsen.

Kompositionerne er mere minimalistiske, til tider næsten primitive, men derfor også mere kraftfulde end tidligere hørt fra det danske metalband, og i samarbejde med de svenske stjerneproducere Frederik Nordström og Henrik Udd har The Psyke Project fremelsket et lydbillede, der er tilsvarende voldsomt, åbent og overvældende. Det er bestemt ikke et særligt indbydende musikalsk univers, men som det Skandinavien, kvartetten har ladet sig inspirere sig af, så gemmer der sig under den barske, skurrende overflade et væld af subtile nuancer og ikke mindst en sørgmodig, sårbar skønhed, som man først begynder at ane efter mange gennemlytninger.

Netop derfor kan man godt frygte, at albummet ikke vil få den succes, som det retfærdigvis fortjener. For ‘Dead Storm’ er på godt og ondt en primordial anakronisme, hevet ud af den danske muld med blødende fingre og bankende hjerter. Det er en stor bedrift, og det er ikke mindst modigt. Og for det fortjener The Psyke Project al mulig ros.

The Psyke Project. 'Dead Storm'. Album. Lifeforce/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af