Princeton

3 6

Selvom Princeton ikke har taget deres navn fra det amerikanske Ivy League-universitet af samme navn, kunne man godt tro det, når man lytter til deres debut. Med tekster, der inkorporerer alt fra Kafka-noveller og The Wall Street Journal til urtete og en cyklist på den tyske Autobahn, lægger bandet sig i en lige linje af ‘smarte’ og ‘pudsige’ indiepop-acts fra Belle and Sebastian til Jens Lekman og Vampire Weekend.

Og den californiske kvartet med tvillingerne Matt og Jesse Kevlin i front har da også musikalsk kigget disse navne over skulderen. ‘Cocoon of Love’ byder på masser af elegante og rigt orkestrerede arrangementer, der viser, at bandet virkelig har sans for lækre detaljer: Smittende afropop på ‘Calypso Gold’, sværmeriske strygere og baryton-croon på ‘Shout It Out’ og ‘Sylvie’ og dugvåd electropop på ‘Korean War Memorial’ og ‘Stunner Shades in Heaven’.

Princeton er uden tvivl et meget talentfuldt band, som har potentialet til at udvikle sig til noget rigtig unikt. Men på dette album virker det på trods af alle kvaliteterne som om, at de ikke helt har fundet deres ståsted endnu. Det er ikke godt, når ‘Cocoon of Love’s bedste numre er dem, der læner sig mest op af forbillederne. Og når man samtidig skal lytte til det igennem fire-fem gange, før man kan huske nogle af melodierne, er der altså stadig et stykke vej til toppen af poppen.

Princeton. 'Cocoon of Love'. Album. Kanine/Import.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af