The Mountain Goats

Siden John Darnielle debuterede under navnet The Mountain Goats for snart 20 år siden, har han stort set udgivet et album om året. I begyndelsen skramlede og skrattende lofi-optagelser sendt af sted i et hidsigt og skødesløst tempo, men med årene er kanterne blevet slebet af, og The Mountains Goats fremstår i 2009 som et professionelt foretagende, der kan komponere sange og arrangementer så lækre og indbydende, at man et øjeblik kan komme i tvivl om, om det er det seneste Lisa Ekdahl-album, man sidder og lytter til.

På sit 17. studiealbum møder man en John Darnielle, der er mere forsonende i sit musikalske udtryk end nogensinde før. De 12 sange holder et højt niveau og er fint pakket ind i akustisk guitar, diskret percussion og følsomme klaverakkorder, men den virkelige overraskelse er teksterne og det tema, Darnielle har arbejdet ud fra.

Det er nemlig noget så sjældent som et kristent konceptalbum. Men et kristent konceptalbum der fungerer. Glem alt om pinlige og frelste Dylan- og Cash-album, hvor man ville ønske, at man ikke forstod et ord af, hvad de synger om. I stedet har Darnielle formået at kombinere bibelcitater med egne småreligiøse og kloge betragtninger over livet og samtidig skrive nogle af sine smukkeste og mest enkle melodier.

Der er ikke tale om noget mesterværk, men et lille underspillet mirakel, der er svært ikke at falde for.

The Mountain Goats. 'The Life of the World to Come'. Album. 4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af