Flying Lotus

Har I studeret jeres kosmogrammatik? Hvis ikke, kan I trygt starte her.

Amerikanske Flying Lotus er den særegne arkitekt bag grammatikkurset, hvor han gør alvor af de mange kosmiske tilløb han tog sig på udgivelsen ‘Los Angeles’ fra 2008.

Den flyvende lotus svæver højt over sine egne meditative lydlandskaber og genoptager arven fra J-Dilla, Madlib og Warp-fæller som Prefuse 73 og Harmonic 313 men udstikker samtidig retningen for kommende generationer af elektroniklystne pilfingre på rumrejse. Selv om denne slags electro-galaktiske ekspeditioner sjældent er kedsommelige, så bliver de det i særdeleshed ikke, når Flying Lotus sidder ved styrepinden, og det er der flere årsager til.

For det første tilfører Flying Lotus lydbilledet et swingende strejf af vuggende bastoner, soul-klang og blåtonede jazz-vibrationer, som gør, at melodierne aldrig mister orienteringen. Og selv om udtrykket er forskelligt, er det da heller ikke svært at spore relationerne til Alice Coltrane (som var gift med en vis John Coltrane), og som faktisk er i familie med Flying Lotus. Mon ikke beatsnedkeren har kigget i pladesamlingen?

For det andet har Flying Lotus ingen falsk beskedenhed eller spændetrøje som kunstner. ‘Cosmogramma’ sigter højt men rammer stadig bredt. Her er der både samplede bordtennis-dueller, harpestrenge og stemningsfulde vokaler, som tager pulsen på den elektroniske musik og pusten fra lytteren – på den koldblodige og overbevisende måde.

Flying Lotus. 'Cosmogramma'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af