Pavement – indielegenderne holdt herligt hof

Ladies and indiemen! For pokker hvor var det rart at se et af verdens bedste indierockbands tilbage i liveaktion – og sågar i topform. Der findes andre bands, du elsker, og så findes der Pavement, som freakin’ opfandt flere af klodserne i fundamentet til hele indierock-gøjemøget. Søndag aften fik vi et vaskeægte rap over nallerne af indielærerne og derefter fulgte en definitiv lektion udi den skæve og slackede amerikanske indierocks rødder – og for fanden hvor var det rap dog lækkert.

Det startede med et herligt gensyn med den eviggrønne uh-uh-uhhh-klassiker ‘Cut Your Hair’, herpå fulgte cirka 20 af bandets skæve klassikere blandt andet guitaristen Spiral Stairs’ lille stjernestund i den modent vuggende ‘Date With Ikea’ og en endegyldig version af den country-ficerede ‘Range Life’ – og jeg kunne blive ved.

Pavement genopstod for fuld musik og lod det relativt beskedent fremmødte publikum på Arena forstå, at deres mere end ti års fravær fra scenen har været et savn af dimensioner. Stephen Malkmus’ spastiske guitarpositurer, trommeslager Steve Wests slackede fremtoning bag gryderne og percussionist Bob Nastanovichs vilde frenzies bag slagtøjet og mikrofonen – alt sammen klassisk, old school-Pavement-stuff, der førte os herligt igennem en helt og aldeles fantastisk koncert. Vi holdt vejret i ‘Stop Beathin’, samtlige fremmødte kvædede med på ‘Gold Soundz’ og ‘Shady Lane’, der blev spillet luftguitar til den fabelagtigt vilde udgave af ‘In the Mouth a Desert’, og derefter kunne man tage kæresten i hånden til den sprælske udgave af lo-fi-perlen ‘Summer Babe’.

Det virkede på intet tidspunkt som om, at kvintetten fra ‘fortovet’ i Stockton, California havde glemt slackerattituderne, og indiefanen svajede højt og stolt på Arena helt indtil lyden af den følsomme afslutter ‘Here’ ringede ud. Indielegenderne holdt herligt hof og viste overlegent, at gendannelsen helt igennem er legitim, og at true indiecred ikke hænger på træerne.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af