Jenny and Johnny

Nogle gange skal man bare sige tingene, som de er. Svesken på disken uden nogen slinger i valsen. Og hvis man har haft det sjovt, imens man indspillede en plade sammen med sin kæreste, så kan man lige så godt bekende kulør allerede i titlen.

For på Jonathan Rice og Jenny Lewis’ kæresteplade er det tydeligt at høre, at turtelduerne ikke alene hygger sig sammen – de komplementerer også hinandens vokaler, så det er en sand fryd at lytte til. Albummets åbenlyse hit er den medrivende ‘Big Wave’, men den bedårende duet ‘New York Cartoon’, den kække ‘My Pet Snake’ og den meget lidt blåøjede ballade ‘Animal’ er også stærke beviser på, hvorfor Jenny Lewis er så forbandet vidunderlig, som hun nu engang er. Forbierne står Rice nemlig primært for – det er i hvert fald ham, der synger for på den enerverende ligegyldige ‘Comitted’, der runder albummet af.

Rent musikalsk spiller duoen en veloplagt og særdeles ukrukket countryrock, der passer perfekt til projektets usnobbede væsen. Der er en grund til, at pladen ikke fik titlen ‘Jeg laver stor og vigtig kunst nu’. Men bare fordi man har det sjovt, behøver man bestemt ikke at lave en dårlig plade.

Jenny and Johnny. 'I'm Having Fun Now'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af