Roots Manuva Meets Wrongtom

Roots Manuva har udgivet remixes før. Nærmest hvert andet album fra hans hånd er nye toner på gamle sange, og når det tæller album som ‘Dub Come Save Me’ og ‘Alternately Deep’, må det være en selvsikker Rodney Smith som udgiver ‘Duppy Writer’.

Manden bag de musiske justeringer er dub- og dancehall-produceren Wrongtom. De to arbejdede sammen i forbindelse med ‘Slime & Reason’, og Wrongtom fik der efter lov til at lege med Roots Manuvas bagkatalog. Tak for det.

Opløftende er det at høre, hvordan Wrongtom revitaliserer flere af de gamle numre. Det betyder ikke nødvendigvis, at de nye numre er bedre end originalerne – nogle er, andre ikke – men sammenhængskraften er så udtalt albummet igennem, at det kan høres i sin helhed igen og igen. Helst rigtig højt. For mange numre udfolder sig efter adskillige lyt, hvor detaljer omkring de tunge baslinjer, beats og boblende ekkoeffekter giver de dubbede rytmer ild i røven, mens andre numre er mere straight up elektronisk dub. Alle præsenteret med Roots Manuvas i særklasse skæve coolness.

‘Duppy Writer’ byder også på et fantastisk nyt nummer ‘Jah Warrior’. Nummeret lægger ud med et modbydeligt beat, der ikke ved, om det skal gå, kravle, vugge, dubbe eller steppe, men som pludselig finder ben at gå på. Med en skarp kant på beatet og en Mr. Smith i topform foranlediges man til at ønske et nyt originalt album fra Roots Manuva snarest.

Roots Manuva Meets Wrongtom. 'Duppy Writer'. Album. Big Dada/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af