Cold War Kids

Hvad gør man, hvis man godt vil banke lidt mainstreamappeal ind i et kompetent og talentfuldt, men ikke ligefrem hitlistestormende rockband? Man hyrer selvfølgelig Kings of Leon-produceren Jacquire King. Og transformationen fra et lidt indelukket og støvet kælderband til stadionstort og funklende rockband er tydelig fra første nummer af Cold War Kids’ tredje album.

I begyndelsen er man faktisk lidt i tvivl, om det ikke er det nye album med U2. Den et minut lange intro til åbningsnummeret er med sin ulmende elektroniske suppe tilsat bas, trommer og ‘oh oh oh’-gentagelser fra forsanger Nathan Willet ren Bono og co. Hvor lyden denne gang er langt større, er tekstuniverset til gengæld fokuseret på de helt små nuancer i forholdet mellem mand og kvinde. Det handler om ægteskabelig (mis)kommunikation, og Willet har udtalt, at instruktøren John Cassavetes’ film ‘A Woman Under the Influence’ har været en inspiration. »Let’s skip the charade / You’re seeing right through me anyway«, synger Willet således på den flotte ‘Skip the Charades’.

Andre højdepunker er den iørefaldende og medrivende ‘Out of the Wilderness’ og den personlige beretning fra den skilsmisseramte familie ‘Sensitive Kid’, hvor Willet stod tilbage i midten. ‘Mine Is Yours’ er i det hele taget et meget personligt album, der både lyder og føles bedre end bandets tidligere bedrifter. Hitlisterne er inden for rækkevidde.

Cold War Kids. 'Mine Is Yours'. Album. Downtown/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af