Kasper Winding

Han var kreatøren bag Caroline Hendersons storsælgende stjernestund ‘Cinemataztic’. Han skabte 80’er-hittet ‘Sjæl i flammer’ sammen med Lars Muhl og har en lang stribe album bag sig. Og han har produceret for et væld af prominente hjemlige navne. I det hele taget har Kasper Winding været en markant skikkelse i dansk musik i fire årtier, men et egentligt folkeligt gennembrud har han aldrig fået. Og coveret til hans første album i 11 år, ‘Voila’, giver måske et vink om hvorfor.

Her træder den 54-årige multi-instrumentalist frem i smoking med et glas hvidvin i den aura af kosmopolitisk levemand, der altid har hvilet over ham. En stemning af noget eksklusivt og distingveret der også præger hans musik, som er fantastisk velproduceret, men hvor stil fylder så meget, at det indimellem kan være svært at få øre på andet.

Det gælder også ‘Voila!’, der byder på smagfuld luksuspop i elegante produktioner. Bedst på sange som ‘Chinatown to Chinatown’ med pågående rytmer og Efterklangs Casper Clausen på gæstevokal, ‘Losing My Mind’, der stiger til vejrs med falsetomkvæd og storladent arrangement, og ‘Under a Sky Like This’ med Motown-beat og Pet Shop Boys-agtige tvetydigheder.

Men der er også en del numre, som lyder enormt lækkert uden rigtig at gøre noget ved én. Det skulle da lige være at henføre én til en slags parallelunivers med håndsyede sko og årgangschampagne i solen på en yacht ud for Monte Carlo. Men det er selvfølgelig heller ikke det værste sted at befinde sig på kanten af februar.

Kasper Winding. 'Volia!'. Album. Zewski/EMI.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af