Taragana Pyjarama

I løbet af det seneste år har man i house og techno kunne høre en udforskning af genrernes potentiale for det bløde drive. Producere som engelske Gold Panda og Four Tet eller tyske Pantha du Prince har fokuseret musikkens fremdrift i melodiske og gyngende, snarere end kantede, beats. Taragana Pyjarama (tidligere kendt som Eim Ick) er et dansk skud på den stamme.
Ep’ens tre numre spiller alle på fornemmelsen af en meget umiddelbar helhed. Simple og rolige rytmer sørger for en tilbagelænet, men fast fremdrift, som en loopet melodilinje ligger og gynger skævt henover.

I fin kontrast til tidens wonky produktioner, som søger sammenhængskraft af mere fragmenterede omveje, har Taragana Pyjarama fat om en venlig og blødt syngende stil. Som på ‘Ocean’ der besidder en uimodståelig sommerfornemmelse af samtidig forventning og ro: På én gang munter og ensom, som når man cykler gennem byen til stranden, alene, men i venskabelig forening med omgivelserne.

På den korte ep fungerer venligheden godt. Skal det udvides til et album, bliver det nødvendigt med flere ideer, der kan bryde den betegnende skandinaviske tendens til en lidt for hyggelig melankoli. De to remixes af henholdsvis Ricardo Tobar og Teengirl Fantasy indeholder et par fine forslag i denne retning. Tobar giver mere plads til de abstrakte repetitioner og gør bassen mere blodig, mens Teengirl Fantasy bryder den lidt uskyldige stemning med et mere sexet beat.

Taragana Pyjarama. 'Taragana Pyjarama EP'. Ep. Fool House.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af