Little Dragon

Det er nok de færreste, der umiddelbart forbinder Göteborg med soul. Ikke desto mindre har Little Dragon på det seneste fået notabiliteter som Raphael Saadiq, DJ Shadow og Outkasts Big Boi til at rette ørerne mod Sveriges næststørste by for at arbejde sammen med kvartetten.

Og der er langt fra Little Dragon til tidens gængse, amerikanske eksponenter for genren. Det er primært den sublime sangerinde Yukimi Nagano, der får den soulede fornemmelse frem, mens musikken har et køligt, ‘hvidt’ udtryk med sine sparsomme, synthesizerbårne arrangementer. En slags digital soul med indie-sensibilitet.

‘Ritual Union’ er bandets tredje album, og allerede fra det indledende titelnummer ridser Little Dragon et præcist og økonomisk klangbillede op. Fjedrende keyboards og knastørre trommeslag flankerer Naganos fængslende og højt pitchede stemme, og det er virkelig stemningsfyldt i al sin blåtonede minimalisme.

Sangene er lige så stærke som de er subtile, og svenskerne får meget ud af deres få, men veldoserede virkemidler. ‘Precious’ lyder som et møde mellem Prince og The Knife med koket vokal og malende synth-flader. ‘Brush the Heat’ styrer mod dansegulvet med koklokker og konturerne af et UK Garage-beat. Og ‘When I Go Out’ er seks minutter i vægtløs tilstand med et sumpet groove og Nagano, der synes at synge inde fra et sted i drømmeland.

‘Ritual Union’ er et raffineret album med en brillant stemme i front. Hvis soul lyder sådan her i Göteborg, må der gerne slippe flere små drager ud derfra.

Little Dragon. 'Ritual Union'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af