The Weeknd

Download hele albummet HER.

Forventningerne har mildest talt været høje til opfølgeren til The Weeknds debut ‘House of Balloons’, der udkom tidligere på året, og som blev rost til skyerne på tværs af de musikalske miljøer. ‘Thursday’ er andet mixtape i en trilogi, der skal fuldbyrdes i løbet af 2011. Albummet har dog ikke helt samme styrke som debuten. Det skyldes hovedsagligt sangskrivningen, der ikke fænger og overbeviser helt så umiddelbart som ballonerne på mixtape nr. et, hvis første halvdel var en sand perlerække af hits.

Men The Weeknd har stadig fat i den lange ende. Stemningen er enormt konsistent: Indelukket, usund, liderlig, alkoholisk og reflekteret. Det opnås ved enormt velgennemtænkte produktioner, der er dystre uden at lege mystiske, og som sløvt synker op og ned i pulsen. Tesfays stemme er stadig helt central for lyden, og den kryber henover gulvene som spildt champagne.

Der er ikke sparet på stemmeeffekterne, men det står kun i smuk kontrast til de helt nøgne øjeblikke, hvor alt skrabes væk, og han synger bævrende alene, som i klimakset på albummets absolutte diamant ‘The Birds Part 1’ (hvis marchtrommer i øvrigt minder meget om Beyoncés ‘End of Time’ eller ‘Run the World (Girls)’ fra ‘4’).

Så selvom The Weeknd ikke overgår sig selv på denne to’er, er det stadig en særdeles værdig opfølger, der fortsat presser r’n’b som en blodappelsin mod et spejl støvet af kokain.

The Weeknd. 'Thursday'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af