Wise Blood

Kan man skabe noget nyt ud af noget gammelt? Og kan sample sig til storhed og berømmelse? Svaret er ja. Det kan man godt, hvis man hedder Chris Laufman. Den 21-årige Pittsburgh-bosiddende musiker begyndte sin musikalske karriere sidste år, da han efter et brud med sin kæreste og i pauserne fra sit job som bedemand på den lokale kirkegård begyndte at sample sine musikalske favoritter og sammensætte sit eget personlige udtryk.

Det resulterede i en debut-ep, som skabte den første hype og sidenhen førte til en pladekontrakt med Dovecote, som nu udgiver Wise Bloods nye ep ’These Wings’.

Ep’en kunne ikke være landet på et bedre tidspunkt. Som The Weeknd har Wise Blood en kærlighed til r’n’b og soul, og samtidig udviser Laufman en uovertruffen sans for at skabe melodiske, støvede, skrattende og skævt poppede arrangementer.

‘These Wings’ kan defineres som en slags storslåede soveværelsessymfonier. Udover The Weeknd spøger både Panda Bear, The Russian Futurists og et støjrock-band som Crystal Stilts i baggrunden. Særligt vellykket er åbningsnummeret ‘Fantasize’, hvor Laufman flasher sin vokale spændevidde. Fra en tilbagelænet croon til desperat Prince-falset. Laufman kan det hele.

Det musikalske univers er et kludetæppe af forskellige genrer og stilarter, der i hænderne på Laufman hele tiden bevarer en iørefaldende rød tråd. Her er storslåede synths, slæbende beats, saftige fraseringer, overraskende samples, kolde klaver-anslag, messende kor og en opfindsomhed som er Kanye West værdig. Som bonusnummer slutter den sexede genistreg ‘Penthouse Suites’ ep’en af på overbevisende vis. Wise Blood er kommet for at blive.

Wise Blood. 'These Wings'. Album. Dovecote.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af