El-P

Jaime Meline kan dårligt påstå at tilhøre den rå og ufortyndede undergrund længere. For selv om han ikke fylder sportsarenaer, som nogle af sine mere kommercielt bevidste kolleger, er El-P alligevel lidt af en legende i hiphoppens underliggende vækstlag. Forrige år satte han sit Defenitive Jux-label i foreløbigt bero for udelukkende at koncentrere sig om egne musikalske ambitioner, og ’Cancer for Cure’ skulle således være resultatet af et fornyet kunstnerisk fokus, hvad bestemt også er til at høre.

El-P rammer denne gang plet i doseringen imellem skæve avantgarde-kompositioner (som på jazz-albummet ’High Water’) og sine signaturlydende mørke og tunge hiphop-beats. Organiske elementer af trommer og horn smelter sammen med obskure, elektroniske programmeringer og spidse synths til en stram og særdeles tung samling beats, der trækker i retning af alt fra gangsta-rap til dubstep.

Læs anmeldelse: El-P ‘I’ll Sleep When You’re Dead’

Allerede på åbneren ’Request Denied’ er det tydeligt, at der er kælet for detaljerne. I ét stort, energisk overdrive buldrer trommer ud over stepperne med funket keyboard og elguitar i sidevognen, mens El i vanlig indlevet og dreven stil skyder med rim, som var de rettet personligt imod den enkelte lytter. Videre til ’Full Retard’ hvor der flexes med gangsta-musklerne, men selvfølgelig med den der aggressive kant, som kun en østkyst-knægt kan servere den.

Det er altid svært at fremhæve enkeltdele i El-P’s output, for manden er både en sublim producer og rapper, men på ’Cancer for Cure’ komplementerer de to roller hinanden så glimrende, at man heldigvis slipper for at skulle vælge.

El-P. 'Cancer for Cure'. Album. Fat Possum/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af