Kwes

Kwes er klassens generte dreng. En ung London-producer der tidligere har arbejdet med blandt andre Micachu og Speech Debelle, men nu endelig har mandet sig op for at udgive musik i eget navn. Godt nok kun en ep med fire numre, men fair nok, for alt kommer med mådehold i Kwes’ godmodige, men alligevel ganske rørende electropop-univeres.

Selvom Kwes er sky – ep’ens single hedder sågar ‘Bashful’ – er han dog ikke bange for at åbne op. »Darling let go of the hurt in your heart / Baby I’ve said from the start / I’m here beside you / too hard to find you / I’m not going anywhere«, synges der på ’Igoyh’, og det her lyder måske mærkeligt, men han lyder sgu som en, man gerne vil være ven med.

Læs også: Lyt til Kwes’ ‘Igoyh’

Måske er det den charmerende, ærkebritiske vokal, måske er det den gennemflydende følelse af oprigtighed, eller måske er det bare fordi de quirky og kækt poppede melodier er så satans indbydende.

Vi er en lille smule i Hot Chip-land: Indestængt følsomhed kombineret med intelligent popmusik. Her serveret med fyldige baslinjer, tørre trommeprogrammeringer, et lille touch af soul og diverse produktionsfinurligheder som let klokkespil på ’Igoyh’, skvulpende bølger på ’Honey’ og hule håndklap på ’Bashful’.

Kwes har absolut ingen grund til at være genert med sin musik, men alligevel virker afholdenheden også til at være hans trumfkort. Lidt, men godt. Og selvom Kwes måske ikke skrigende kræver din opmærksomhed, er det aldrig for sent at få en ny ven.

Kwes. 'Meantime'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af