Lower Dens – meningsfuld syre

Lower Dens’ seneste plade, ’Nootropics’, handler om at finde menneskehedens fejl og rette op på dem, så vi i fremtiden kan leve mere harmonisk. At skråle netop dét budskab ud over Loppen på Christiania er nok ikke det dårligste valg, hvis man vil have folk til at lytte. Med kun én time tilbage af weekendens søde frihed var det dog ikke politisk klagesang, vi var kommet for – og det var så sandelig heller ikke det, vi fik.

Da der først blev tændt for forstærkerne blev der ikke skruet ned igen. Trommehindernes største fjende var den hvæsende guitar, der, fra åbneren ’Blue & Silver’, gjorde hvad den kunne for at få os til at bukke under. Men i stedet for at kæmpe imod lod det vuggende gulv sig forføre af den mørke rock, mens de fire skikkelser på scenen forsvandt ind i hver deres verden.

Læs anmeldelse: Lower Dens ‘Nootropics’

Trods det introverte udtryk nåede musikken helt ud til det yderste af fingerspidserne, og de taktsættende trommer holdt den udsyrede guitar i lang snor. ’Brains’ fik det hele til at styrte sammen, mens Jana Hunters rå men skrøbelige vokal febrilsk forsøgte at samle det igen. Det fungerede forbandet godt, og når vokalen en gang imellem fik lov at stige over de kæmpende instrumentmasser, var det som om, alt faldt i hak.

Undertiden fik Hunter dog lidt for svært ved at trænge igennem den tykke tåge af syrerock, men på ’Nova Anthem’ fik hun heldigvis plads til at vise den prangende sangfugl, der er gemt i den lille pige. Og således fik vi også et lille stykke om, hvordan vi mennesker kan finde en bedre måde at leve på i denne verden.

Koncert. Loppen.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af