Taragana Pyjarama – uforløst midnatsmesse

Lørdag midnat stod den på rislende electronica, da Taragana Pyjarama indtog en fyldt Katapult-scene. Manden bag det mundrette kunstnernavn, Nick Eriksen, havde i aftenens anledning udvidet til en trio med medbragt synthesizerbestyrer og trommeslager, mens han selv tog sig af sit eget ledningehelvede på midten af scenen.

Alle tanker om en midnatsfest blev dog hurtigt parkeret, da de første kryptiske klangflader strømmede ud fra scenekanten. Med nakken bøjet og hænderne begravet i knapper og filtre, blev publikumskontaktet fra den sky Eriksen holdt på et absolut minimum. Koncentrationen blev dog brugt ganske fornuftigt. Med excentrisk præcision var de komplekse lydlandskaber i konstant bevægelse.

Læs live-anmeldelse: Rangleklods på Spot Festival 2012

Derfor virkede det også en anelse malplaceret, når den medbragte livetrommeslager smadrede løs på bækkenerne, mens myriader af nænsom synth-gnitren skulle kæmpe en hård kamp for at ikke at lide druknedøden i lydbilledet.

Midtvejs blev tempoet skruet i vejret. Noget som blev særdeles godt modtaget af et publikum, som i den første del af koncerten lignede nogle, der var blevet lullet godt og grundigt i søvn. Men Taragana Pyjarama går ikke på kompromis. Og lørdag aften blev der ikke leflet for et halvberuset dansevilligt publikum. Så hurtigt som festen kom, ligeså hurtigt forsvandt den igen og slutteligt stod Nick Eriksen så alene på scenen, mens han omhyggeligt nørklede med de sidste forsvindende toner. Et kort buk efter forsvandt Nick Eriksen, og efterlod kun en uforløst stemning i den nu halvfyldte koncertsal.

Koncert. Katapult.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af