The Eclectic Moniker – globetrotternes kærlighedsfest

Blackbox-scenen fløj sig en tur fredag aften. Det veloplagte kabinepersonale var begrænset til syv blege, skæggede, nordiske mænd, men det gjorde bestemt ikke turen mindre eksotisk. For publikum havde pakket rejsetasken til en tur, der gik sydpå, men også nogle gange kiggede forbi taglejligheder i Brooklyn.

For The Eclectic Moniker har et forfriskende greb på den indierock, de er vokset ud af. Et greb i sydfrugterne vel og mærke. Selv om det nogle gange kammer over i skamløse referencer til især Paul Simon og Vampire Weekend, trækkes der heldigvis i en anden retning, når de dansable eksotiske grooves flyder ud af det store orkester. Og det fungerede også klart bedst, når der blev talt til publikums dansesko.

Den calypsovuggende ’Easter Island’ var et af de mest memorable stop på aftenens rejse. For en stund blev fadøl forvandlet til forfriskende drinks i kokosnødder, det klistrede gulv blev erstattet af kridhvid sandstrand, og den møtrik, de fleste danskere har siddende i hoften, blev løsnet.

Bandet proklamerede tidligt i koncerten, at de ville starte en kærlighedsfest. Et tema de bestemt var foregangsmænd for. Magen til manderomance skal der kigges længe efter, når de glade drenge, overvældet af fremmødet, skiftedes til at storsmile og blinke til hinanden på scenen. Og glæden spredte sig. Helt ned til de bagerste rækker. Så det bragende bifald var kun fuldt fortjent, da bandet efter en kort, men intens, flyvetur sikkert landede Blackbox-scenen på Godsbanen.

Koncert. Blackbox.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af