Marie Key – charme, selvtillid og krøllet hår

En pige med rodet, krøllet hår og et par klassiske briller gik ydmygt ud på scenegulvet og stillede sig foran mikrofonen. Ikke for at synge, men for at fortælle en historie. En historie om, hvordan hun endnu en gang havde glemt at booke et opvarmningsband. Under en opvarmningstjans for TV-2 havde hun fortalt »Steffen« om sit problem – og det fik Lille Vega til at rykke på sig. Og ja, det var præcis dér, Marie Key ville hen med historien: Præsentere selveste TV-2 som opvarmningsband.

»Det er jo kørt af sporet, det her«, var Keys tørre konstatering, da det igen var hendes tur på scenen. Og selvom hun ikke kunne rive sig fuldstændig løs af koncertformatets dogmer, lagde hun generelt en humoristisk distance til dem.

Der var fuld gas på Andreas Sommers maskineri, der, sammen med de to trommeslagere, leverede en dundrende baggrund. Det ramte loftet, da Sommer gik keyboard-amok under ’Se nu herhen’. Og selvom Keys vokal kan lyde skrøbelig, havde hun kun meget sjældent problemer med at holde sig over de tre drenges kraftudladninger. Gudskelov, for det er de finurlige tekster, der er hendes allerstørste force.

Læs anmeldelse: Marie Key ‘I byen igen’

Det er ikke kun i sangformat, at Key kan strikke historier sammen. Numrene blev ofte introduceret tørt og dybt ironisk på ægte Niels Hausgaard-manér, som da den uundgåelige ’Mormor’ blev præsenteret som et meget ubehageligt nummer om en person på kanten af det socialt acceptable. Den blev spillet på akustisk guitar af Key alene, og det klædte koncerten, som til tider blev lidt for bombastisk – særligt fordi der al for ofte blev lagt ekko på vokalen.

Hvad musikken til tider manglede, kunne charmerende og ydmygt selvsikre Marie Key dog tilføre. Hun er scenevant på den lidt kejtede måde, og det klædte koncerten afsindigt godt. Det får hun et stort ekstra point for.

Koncert. Lille Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af