Diverse kunstnere

Som med 2011’s Buddy Holly-tribute er det igen den særdeles smagfulde Randall Poster – Wes Andersons foretrukne filmmusikmand – som har fået æren af at sidde bag knapperne på et monster af en hyldestplade. Og igen er opskriften ’frit valg og frie tøjler’ en succes.

Pladen åbner i barndommens gade med tre 60’er-hits, fra dengang Fleetwood Mac var i stifteren Peter Greens unge bluesrockede hænder, og drømmeduoen Lee Ranaldo/J Mascis er ikke sene til at eksekvere et af populærmusikkens bedste instrumentaltracks ’Albatross’. Ligeledes formår Trixie Whitley og Billy Gibbons begge med kuldegysende vokalpræstationer og sexede produktioner på ’Before the Beginning’ og ’Oh Well’ at leve op til originalernes storhed uden at glemme sig selv.

Læs også: Hør hyldestalbummet til Fleetwood Mac

Videre gennem stjerneparaden er det Lykke Li, The Kills og MGMT, som slås om opmærksomheden. Li med en svævende og egenrådig fortolkning af ’Silver Springs’, der faktisk overhaler originalen indenom, The Kills med en garagerocket version af superhittet ’Dreams’, og MGMT med en version af ’Future Games’, der helt sikkert vil dele vandene – ni minutters yderst psykedelisk electrorock som kan klandres for at være meget, men ikke uoriginal.

Efter denne guidede Fleetwood Mac-tour med inspirerende fortolkninger og uinspirerede covers – Tame Impala og Best Coast skal findes i den sidstnævnte bunke – står det uomtvisteligt klart, hvor vanvittigt eminent og forskelligartet gruppens sangskrivning var fra 60’erne og frem til slut-80’erne. Tracklistens mesterlige sammensætning vil tvinge mange til at opdage eller genopdage et af musikhistoriens ubestridt største bands – hvilket ikke er et øjeblik for tidligt.

Diverse kunstnere. 'Just Tell Me That You Want Me: A Tribute to Fleetwood Mac'. Album. Hear Music/Concord.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af