Purity Ring – sublim kirkekoncert

Det er svært at forestille sig en mere sublim location for en Purity Ring-koncert. Det frygtindgydende store hvide rum i Gøteborgs Annedals-kirke aftvang hele showet en andægtig stemning, med 500 tilskuere lydigt bænket skulder ved skulder og den canadiske duo placeret under et koloenormt kors ved alteret.

Man blev virkelig mindet om, hvorledes de kølige synths, der blander sig med de synkoperede beats på gruppens debutalbum ’Shrines’, kan minde om et kirkeorgel filtreret gennem en ulykkelig computer, imens de mange effekter genkalder klagende stemmer fra hinsides, der trækkes baglæns ind i vores virkelighed.

Læs anmeldelse: Purity Ring ‘Shrines’

Og lyden forblev sublim, imens de to leverede fornemme sange som ’Belispeak’, ’Ungirthed’, ’Fineshrine’, ’Saltkin’ og ’Lofticries’. Megan James styrede sin fine stemme perfekt igennem det syntetiske, beat-baserede uvejr, der strømmede ud af Corin Roddicks pult. Kirkens rumklang omklamrede stemmen og løftede den, som Roddicks effekter gør på pladen, og de nøje afmålte, korte, absolutte pauser i sangene blev bragende effektfulde under den høje lofthvælving.

James og Roddick gemte sig i mørket under koncertens første halvdel, kun oplyst af lilla lys gennem røgen og de underfundige lamper, som blinkede og tilsyneladende afgav synth-stød, når Roddick slog på dem med trommestikker.

De talte heller ikke til publikum, før James inviterede publikum til at forlade kirkebænkene og træde nærmere. Så blev koncertens afslutning pludselig forvandlet til en mere intim affære, og sangerinden slappede nok af, til at fortælle om at være blevet låst inde i orgelrummet tidligere på dagen, da hun tog sig en lur under det mægtige instrument.

Godt at de lukkede hende ud igen.

Purity Ring spiller live fredag aften til Soundvenue + up! Fashion Week Party.

Koncert. Annedalskyrkan, Way Out West.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af