Orgi-E

»Du MÅ høre det her«, har jeg sagt til de af mine venner, der har tvivlsom smag, for Orgi-E er dansk raps Grobian, og vulgariteten kender ingen grænser. Heldigvis har han også mere på hjerte end fissekussebæpik.

Den hårde vestegnsrap er, præcis som prollerne i reality-tv, både frastødende og underholdende. Albummet er samtidig en blanding af Suspekts dystopiske hiphop og det mindst leflende poprap-album i danmarkshistorien.

Med sit benhårde flow er Orgi-E en af landets bedste formidlere af proletariatets selvforståelse. ‘Få dine pistoler frem’ med Marwan er en fremragende historie om, hvordan danskere med forskellige baggrunde ser på hinanden, og ‘City2musik #Hva glor du på’ er Albertslundsk dårlig stemning med aggressiv hi-hat og kampråb.

Læs anmeldelse: Selvmord ‘Selvmord’

Samtidig knepper rapperens alter ego, kratluskeren Klamfyr, sig igennem analogien om asiatiske ‘køretøjer’: »Hun kører på gule plader / dækkene hviner når du river hende rundt i svinget«, lyder det på ‘Gul feber’. Og på et popbeat, der får sideprojektet Selvmord til at lyde tungt, stikker selvsamme tølper hånden op i »moar« og bruge hendes brystvorter som ørepropper – med lydeffekten »plop!« på ‘MILF’.

De stille numre, ‘Respiration’ og ’Blinded by the Lights’-pastichen ‘Blinkende lygter’, falder med deres seriøse tekster helt igennem – på det tidspunkt står du med bukserne om anklerne og tre erigerede langemænd ud af vinduet. To missere skal dog ikke ødelægge den platte stemning, så spil albummet for dine venner med tourette, men aldrig for din moar!

Orgi-E. 'Klamfyr'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af