Angel Haze

De seks numre på Angel Hazes nye mixtape kondenserer udtrykket fra julis ‘Reservation’, samtidig med at numrenes brug af klassiker-beats udpeger rapperens forbilleder og forbinder hende med dem.

Missy Elliott-indflydelsen var ikke svær at gætte sig til, og ‘Gossip Folks’ er et fuldt og frontalt punchline-angreb som på gennembrudsnumrene ‘New York’ og ‘Werkin’ Girls’. Det er den slags verbale styrkeprøver som mixtape-formatet er skabt til, og få andre ville kunne hamle op med Missy på et Timbaland-beat.

Læs anmeldelse: Angel Haze ‘Reservation’

Åbenlyse inspirationer som Lauryn Hill og Aaliyah, og mindre åbenlyse som Jay-Z og Lupe Fiasco, remixes desuden, men nytænkningen af numrene er ofte minimal. Stedvis er det tæt på karaoke. Lauryn Hills ‘Doo Wop (That Thing)’ efterlignes uden at tematikken ændres – det er lidt for sikkert og føles overflødigt, og på Jay-Z’s stort anlagte og dramatiske ‘Song Cry’-beat drukner Hazes stemme næsten. Aaliyah-vokalen efterlignes derimod dygtigt på ‘Love Of My Life’ i bedste halvfemser-r’n’b-revival-stil, men det var mere interessant, da Haze samplede Aaliyah på ‘Reservation’s ‘Hot Like Fire’.

Men slutnummeret ‘Cleaning Out My Closet’ (Eminem) er næsten i sig selv dette mixtapes eksistensberettigelse. Angel Haze beskriver barndommens seksuelle misbrug med nådesløs tydelighed. Beskrivelsens ubarmhjertige realisme er grusommere end noget på ‘Reservations’, der ofte undveg udpenslende beskrivelser til fordel for poetisk-fragmenteret historiefortælling. Alt beskrives, det er umuligt at se væk. Alligevel ender nummeret fremadrettet, triumferende: »I made it through everything / I made you look like a clown / I’m fucking great / can’t fucking hate you, nigga / look at me now«.

Angel Haze. 'Classick'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af