Bon Iver – Bon Iver Inc.

4 6

Det bliver større og større for Bon Iver – både berømmelsen og arenaerne. Som for at cementere indie-segmentets endegyldige plads i mainstreamen, havde Justin Vernons ni mands store nordstatshær samlet yderligere små 10.000 patriotiske danske soldater i Forum, i en form for overdådig opvarmning på vejen mod bandets uigenkaldelige himmelstigning på Wembley Arena i næste uge.

Lyd- og lyseksplosionerne under aftenens sammensmeltede intro-par ‘Perth’ og ‘Minnesota, WI’ sørgede for at der kun gik få minutter, inden de første hår stod op i bare begejstring, og på samme måde var det, da aftenen efter halvanden time var ved at runde af, lyskeglerne og en potent støjmur som i en fantastisk intermezzo, under en ellers stille swing-version af ‘Creature Fear’, stjal opmærksomheden og sammen med salens dundrende bas, rystede lidt gang i det ellers meget stille publikum.

Læs anmeldelse:
Bon Iver ‘Bon Iver’

I den mellemliggende time var vi vidner til et oplagt band, hvor især alle de forskellige blæsere nummer efter nummer formåede at sende store mængder kærlighed mod sit publikum, og hvor ep-perlen ’Blood Bank’ viste, hvordan Bon Iver gone rock så ud, med guitarsolo og lidt tiltrængt outreret inderlighed.

Vernon lignede og lød i løbet af aftenen – når han for eksempel jokede med at Bon Iver var en sejlsport (!?) – som en lidt fejlcastet mand, der havde svært ved at skabe den fornødne intimitet. Han fik dog med aftenens ekstranumre, ’Skinny Love’ og ’For Emma’, rykket sig lidt tættere på salen. Personligt blev det dog aldrig rigtigt.

Læs også: 12 ting du ikke vidste om Bon Iver

Det flotte setup og aftenens optræden kan ikke besudles. Det kan til gengæld valget af den enorme kønsløse hval, giga-Forum, som venue. Det livsnødvendige nærvær, som Vernons inderlige sange kræver, kunne høres som en sagte fisen sive ud af ballonen, i takt med at Bon Iver har oprustet på alle fronter, og nu nærmer sig kategorien trademark. Vernons nylige udmelding om at skrue bandet ned på lavt blus kan tyde på, at den sympatiske skovmand også selv har fået nok for nu.

Koncert. Forum.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af