Darkstar

Darkstar lytter til lige dele Neon Indian og Animal Collective og bliver enige med sig selv om, at den lyd er værd at forfølge. Selv med den nye romance i førersædet spøger en gammel affære med mørkere elektronisk musik, og inden de ved af det, er gruppen fanget i et uløseligt trekantsdrama. Hvis ‘News From Nowhere’ var en film, ville dette være plottet.

Albummet lægger sig i slipstrømmen af ’North’ fra 2010, men hvor debuten bølgede frem og tilbage mellem halvpsykedeliske udskejelser og fænomenal indadvendt melankoli a la den sublime ‘Aidy’s Girl’s a Computer,’ præsenterer gruppen her et mere ensartet lydbillede.

Hver for sig er numrene både legesyge og eksperimenterende, men samlet set er pladen dog 40 minutters variation over den samme opdagelsesrejse. Albummet udfordrer og provokerer af og til med tempoløse numre, stærke kontraster og flittig vokalmanipulation. Det er momentvist spændende, naturligvis: ‘A Day’s Pay For a Day’s Work’ har masser af spænding mellem de svævende klaverakkorder, og ‘Amplified Ease’ bobler lykkeligt derudaf. Samlet set er der dog for mange små og for få store ideer.

Læs også: Hør Darkstars nye album

Vi når at opleve de spændende øjeblikke lige præcis lang tid nok til, at de overrasker, undrer, eller fænger os. Vi finder dog aldrig ud af, hvad Darkstar virkelig vil. Selv om farverige kollager er pæne, mangler der en rød tråd, der kan puste liv i plottet. Uden den forbliver trekantsdramaet uløseligt.

Darkstar. 'News From Nowhere'. Album. Warp.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af