Lust for Youth

Har du nogensinde stået til en fest, og midt i mængden fortrængt alle omkring dig? Lukket øjnene, glemt hvor du har, og bare givet dig hen til musikken, pulsen, og din krop, der villigt bevægede sig i de samme fire bevægelser. Om og om igen. Svenske Hannes Norrvide tredje album som Lust for Youth er ét langt soundtrack til sådant et øjeblik.

Lidt over en halv time af minimal, monoton og dyrisk pumpende synthpop, hvis sortrandet industrielle og postpunk-desperate udgangspunkt giver en vedvarig fornemmelse af trance over ensformighed. Som New Order holdt fanget i en kælder med kun et sparsomt arsenal af elektronik sat til rådighed.

Norrvide har denne gang valgt at nedgradere brugen af sin stemme, og ordene bliver i stedet til mantraer, der forstærker de dunkende rytmers kommanderende energi. Til tider med polariserende effekt, som på den ligefrem blide ’Breaking Silence’ overfor ’Vibrant Brother’s dystopiske synthcirkler. Der er varme i enkelte af produktionerne, men goldt som lyset fra en lommelygte efter mørkets frembrud.

Læs også: Top Track: Lust for Youth ‘Chasing the Light’

Melodier slås an, men udforskes aldrig til fulde, og man får derfor også fornemmelsen af albummet som værende en følelse, en ambient impuls. Mest bestemt eksemplificeret i det næsten otte minutter lange titelnummer, der stamper derudaf som et tusmørke-rave med hviskende stemmer, flirtende synthesizere og hul percussion.

Afveksling og deciderede sange kan man godt holde op med at lede efter, men lader man sig først opsluge, er albummet er fornemt musikalsk medikament til eskapisme af sindet. Både på og udenfor dansegulvet.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Lust for Youth. 'Perfect View'. Album. Sacred Bones/Cosmos.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af