Peter Sommer – pænt farvel til landevejen

Peter Sommer – pænt farvel til landevejen
Foto: Benjamin Lund Nielsen

At Peter Sommer har efterladt sit tornyster på landevejen og slået sig ned midt i borgerlighedens mørkeste lejlighed blev understreget fra start, da ’Valby Bakke’s akustiske guitar og lyse vokal blev skiftet ud med tyk bassynth og en knastør vokal. Og så var Sommer i sort regnfrakke med tilhørende bøllehat.

»Så lod det til, at vi fik lov at bryde kønskransen på NorthSide«, konstaterede Sommer efterfølgende. Hans kærlighed til ord har han gudskelov ikke glemt i tornysteret.

Vi fortsatte i sortsindet fra det nye album ‘Alt forladt’, inden ’Tigger’ trods alt tog et smut forbi landevejen og den akustiske guitar – om end det var med en vejrbidt Sommer ramt af modenhedens pessimistiske lys bag mikrofonen. Det klædte nummeret. Det klædte til gengæld ikke ’Til rotterne, til kragerne, til hundene’ at blive pløret til med synth, for det gemte guitaren af vejen og satte Sommers vokal på en prøve, den ikke kunne holde til.

Læs anmeldelse: Peter Sommer ‘Alt forladt’

Det klædte heller ikke ’Rødt kort’, at det fik nye klæder i en house-version med Lillebror Kvamm som den altoverskyggende birolle bag synthesizeren. Men det nummer var måske også mere ment som et festligt/humoristisk indspark til sortsynet i bedste The Wong Boys-stil. Kvamm overtog i hvert fald hovedrollen og mikrofonen med dertilhørende techno-dans, da resten af bandet forlod scenen.

Skal ærligheden frem, skar det i mit poesi-hjerte, at ingen numre fra ’Til rotterne, til kragerne, til hundene’-pladens b-side blev luftet. Til gengæld fik ’Hvorfor løb vi’ lukket med en af koncertens bedste numre.

Peter Sommer har fundet sit nye hjem langt fra landevejen.

Koncert. Grøn Scene, NorthSide.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af