Tegan and Sara – rodet canadisk danselektion

Tegan and Sara – rodet canadisk danselektion
Foto: Philip Bo

De havde ellers fået det hele serveret. Et feststemt publikum der ovenpå en hæsblæsende Phoenix-koncert tørstede efter mere, men som aldrig rigtig fik den dansable forløsning, man kunne have forestillet sig.

Især taget i betragtning af de canadiske tvillingers seneste udgivelse ’Heartthrob’, der med sine til tider naive og synthede popharmonier decideret opfordrer til fest i forhold til duoens tidligere mere skæve udtryk. Det var dog præcist sådan de åbnede deres koncert på NorthSides mindste scene, da den fængende indieballade ’Back In Your Head’ med to akustiske guitarer blev serveret uden de store dikkedarer og nærmest virkede som en sang, der bare skulle overstås.

Læs anmeldelse: NorthSide: Phoenix – en kontrolleret fest

Først efter nogle numre hilste de to kortklippede og sortklædte tvillingesøstre på teltets publikum og proklamerede, at danskere er et flot folkefærd, og at det nu var på tide at give sig hen til akavet dans. Der skulle dog gå næsten en halv koncert inden det budskab rigtigt indfandt sig, da den vuggende og teenagesmertende ’Fool For Love’ satte gang i bevægelse og fik alt fra granvoksne mænd til unge piger med på fællessang.

Selv om Tegan og Sara Quin er fantastisk dragende at se på, så fornemmede man aldrig for alvor deres tilstedeværelse på scenen, hvorfor store dele af koncerten druknede i lidt kønsløse perioder med anonym og skabelonagtig popmusik og for lidt nærvær. Først mod slutningen greb synthfanden fat i Tegan and Sara og koncertens sidste etape kulminerede med den Robyn-agtige ’Closer’, der trods alt fik sendt et dansende publikum videre ud i den århusianske aften.

Koncert. Rød Scene, NorthSide.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af