Siriusmo

Den halvskøre tysker Moritz Friedrich boltrer sig på 18. år i sit finurlige og skæve electro-univers under aliasset Siriusmo. Han udgiver nu sit kun tredje soloalbum, og det sker igen på Modeselektors Monkeytown-selskab, hvor han desværre kun i glimtvis formår at genskabe den magi, som gnistrede så lystigt på forgængeren ’Mosaik’.

Læs anmeldelse: Siriusmo ‘Mosaik’

’Congratulator’ er et labert stjerneskud, som nok skal give svedige dansefodsåler i de lange sommernætter. Det er præcis den sløsede og nonchalante 2013-opdatering, man kunne have håbet, Daft Punk havde givet deres egen lyd. Det er simpelthen funky housemusik af den slags, der får dig til at danse natten lang med et bredt smil på læben.

’itchy’ er også en herlig perle, hvor et listigt synth-tema sniger sig omkring i afkrogen af det særegne tyske take på den moderne basmusik, som vi kender det så godt fra Modeselektor. ’Alci’ kunne være blevet til et fænomenalt glitchet hiphop-track, men ender desværre i total smadderstøj efter bare ét minut. Selv om der på albummet er mange elementer, der fungerer rigtigt godt, så er der også lidt for mange goofy irritationsmomenter.

Diverse rappere hives ind over flere numre, og allesammen skal de absolut udfolde forskellige lallede vokalkolbøtter, der er temmelig pres i længden, uanset om de bliver fremført på tysk eller engelsk. Siriusmo fungerer bedst, når han bevæger sig i nærheden af regulær dansabel klubmusik. Så får han nemlig tøjlet sine gale/geniale indfald og dermed skabt et magisk rum på dansegulvet eller hoppende hjemme i sofaen, hvor man kan tillade sig alt.

Siriusmo. 'Enthusiast'. Album. Monkeytown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af