Shaka Loveless

Det kan undertiden være lidt af en sønderknusende oplevelse at lægge ører til danske Shaka Loveless på hans andet album. Der går i hvert fald ikke lang tid, fra albummets andet nummer ‘Ville ik’ gå’ brager ud gennem højtaleranlægget, til man forstår, at her er tale om en popsang, der vil alt andet end at underholde.

»Læg dit hoved her i mit skød / luk øjnene i og slip / de satte kuglen fast i dit kød men jeg holder fast i dig«, synger han, inden sangens storladne omkvæd omslutter lytteren. Ja, faktisk er der ikke meget at grine af på ‘Det vi sku’ miste,’ hvor det virker som om, Loveless har fundet en ret så personlig, nærmest hudløs sangskrivning frem fra gemmerne.

Og det klæder ham i den grad. Væk er debutalbummets sukrede, socialrealistiske feel good-vibrationer, og ind er kommet en mere eftertænksom, hvis ikke decideret moden musikform, som trækker stærke veksler på traditionel, akustisk præget singer/songwriter-tradition, men som ligeledes indeholder spor af reggaens labert inciterende rytmik.

Læs anmeldelse: Shaka Loveless ‘Shaka Loveless’

Læg så dertil Fridolin Nordsøs udsøgte produktionsarbejde, som tilfører sangene den helt rigtige dosis højglanslak, og man står tilbage med et ret så fermt popalbum. Indimellem bliver sangskrivningen måske lige en kende for formularisk, og det er egentlig synd, når nu der er så fornemme intentioner at spore i teksterne.

Men igen, det er popmusik, og i den henseende fungerer albummet upåklageligt. Der hersker i hvert fald ingen tvivl om, at Shaka Loveless i denne omgang har begået en fornem dansksproget popudgivelse.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Shaka Loveless. 'Det vi sku’ miste'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af