Lower – umenneskeligt højt ambitionsniveau

Lower balancerede fornemt på knivsæggen mellem aggression og raffinementer i generalprøve inden albumdebut og USA-turné.
Lower – umenneskeligt højt ambitionsniveau
Foto: Maria Amme

Lower er et på mange parametre intimiderende bekendtskab live, og provinsen fik kærligheden at føle fredag aften på Atlas, der blev rundet af af en Iceage-kurateret Mayhem-kavalkade med bloggen Passive/Aggressive som kærlig afsender. Forsanger Adrian Toubro skridtede utålmodigt scenen af som en blanding mellem en tømrerlærling før et hooliganopgør og en løve i bur, før bandet tog fat – og det med et øresønderrivende apokalyptisk lydniveau.

Settet, som blandede ældre materiale med live-forsmage på punkhåbets kommende albumdebut, ‘Seek Warmer Climes’, blev dog, trods alt rabalderet, leveret i en formidabel lyd, der stod knivskarpt og fokuseret til forskel fra bandets tidligere festivaloptrædener på blandt andet Roskilde.

Læs anmeldelse: Lower mistede pusten på Roskilde Festival

I den kontekst blev det tydeligt, at der efterhånden er meget mere momentum under Lowers motorhjelm end det ydmyge udgangspunkt: En flok snottede københavnske punkknægte som har brugt alt for lang tid buret inde bag radongas-inficerede betonvægge og som må ty til decibel-turboladede dæmonuddrivelser for at undslippe depressionens grå, klæbrige fangarme.

Klingen er i den grad hvæsset og især rytmesektionen, bassisten Kristian Emdal og trommeslageren Anton Rothstein, har spillet sig frem til en nærmest skræmmende symbiotisk tightness. Toubros smittende vokale udgydelser, som vægter passion og hjerteblod over at være on the money tonalt, er tilsvarende svære ikke at have respekt for.

Med ‘Lost Weight, Perfect Skin’ fra det nye album og ‘But There Has to Be More’ som skinnende melodiske pejlemærker i setlisten kridtede Lower tillige ambitionsniveauet umenneskeligt højt op inden deres kommende USA-turné med en ren Posh Isolation-festival i Los Angeles som første stop. Der er fucking lagt i ovnen.

Læs også: Dansk punkfest i Los Angeles

Koncert. Koncert Spot FestivalAtlas
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af