J Mascis

Dinosaur Jr.-frontmanden giver plads til eftertænksomheden.
J Mascis

Den knuselskelige, hvidhårede guitardjævel fra Dinosaur Jr. har travlt. Et album om året eller mere bliver det som minimum til, og hvis ikke med Dinosaur Jr., så med sideprojekter – senest Sweet Apple, som udgav skive nummer to så sent som i foråret. Men der bliver også plads til eftertænksomhed. På sit andet soloalbum går J Mascis nemlig en af rockens andre store knirkerøster, Neil Young, i bedene med et fortrinsvist akustisk singer/songwriter-udspil.

Lad os få det af vejen med det samme: Mascis er en suveræn guitarist uanset hvilken genre, han gebærder sig i, men noget andet er, om hans enkle, ubroderede sangskriverstil helt passer til det afdæmpede format. Hans skæringer bliver desværre ofte lovligt ferske i den lavmælte levering, og når han slår over i falsetter, som på ‘Stumble’ og lukkeren ‘Better Plane’, kan Mascis’ pjevsede vokal hurtigt virke meget skrøbelig uden sit vanlige pigtrådspanser af skærende guitarleads til polstring.

Men en håndfuld numre som ‘Every Morning’, ‘Heal the Star’ og den suveræne ‘Trailing Off’ fungerer alle og ville også gøre det med væsentligt mere distortion på pedalen og et Dinosaur Jr.-mærkat i panden. ’Wide Awake’ charmerer med Cat Power på backingvokaler og den instrumentale, roots-folksy ‘Drifter’ demonstrerer, at Mascis fint ville kunne begå sig blandt rednecks og andet godtfolk i Appalacherne.

Som helhed er albummet lidt for ujævnt og dermed også et parentetisk udspil, men lyspunkterne gør det alligevel til en hæderlig investering for Dinosaur Jr.-fans med bløde hjerter.

Læs anmeldelse: J Mascis ‘Several Shades of Why’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
J Mascis. 'Tied to a Star'. Album. Sub Pop/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af