ASAP Mob – maniske moshpits og iturevne t-shirts

Hiphop-kollektivet lød ikke specielt godt live i Store Vega, men deres maniske vildskab gjorde dem til de uanfægtede konger af mosh pit-rap.
ASAP Mob – maniske moshpits og iturevne t-shirts
Foto: Samy Khabthani

Ingen af ASAP Mob-medlemmerne lyder specielt godt live, og gruppen har også en del overflødige rappere – faktisk er det kun stjernen Ferg og superstjernen Rocky, der for alvor skinner igennem. Desuden startede kollektivet deres koncert i Store Vega med en række svage sange, der blandt andet inkluderede de mindst interessante numre fra ASAP Fergs ’Trap Lord’-album. Publikum var exceptionelt entusiastiske, men man kunne næppe forvente, at tilskuerne ville bære aftenen helt alene.

Men så kom vendepunktet: ASAP Rockys tidlige hit ’Brand New’ spillede, rapperen kastede sig ud i publikum, og de ekstatiske tilskuere rev hans t-shirt i stykker. Hvordan ville den notorisk forfængelige rapper reagere? »Nu har I allerede ødelagt min Alexander Wang t-shirt!«, råbte han. »Nu kan vi lige så godt gå amok!«

Fra det øjeblik var koncerten en demonstration af, at en hiphop-koncert kan være ligeså løssluppen som et hvilket som helst rave. ASAP Ferg sendte ’Dump Dump’ ud over publikum og hele salen brølede »I fucked your bitch, nigga / I fucked your bitch«.

Lidt efter skabte Rocky og Ferg i samarbejde en af de største moshpits, Vega nogensinde har set – en enkelt pige dansede rundt i moshpittens centrum, indtil Rockys Skrillex-samarbejde ’Wild for the Night’ fik en vanvittig og vild menneskemasse til at rase ind mod midten fra alle sider. Det så helt uhyggeligt ud.

Det var virkelig ikke en helt almindelig mandag. ASAP-medlemmerne råbte, at det var sidste stop på deres tour, og de virkede overbevisende, da de sagde, at de hellere ville blive i København end at tage hjem. Især fordi ekstranumrene varede næsten lige så lang tid som den regulære koncert – højdepunktet her var det nye ASAP Rocky-nummer ’Pretty Flacko pt. 2’, hvor flere Mob-rappere crowdsurfede, mens der var moshpits, og andre crew-medlemmer hældte champagne ud over publikum. Det var et herligt kaos.

Det er ret mærkværdigt, at ASAP Mob – der jo oprindeligt fik succes med ekstremt tilbagelænet cloud rap – nu er de ultimative konger af mosh pit-galskab. Men denne mandag i Store Vega kunne man ikke benægte kollektivets magt over publikum. Det var et hedonistisk stormvejr af maniske moshpits og iturevne Alexander Wang-t-shirts.

Læs også: Billeder og reaktioner fra ASAP Mobs vilde koncert i København

Læs også: Ting vi lærte af den femdelte ASAP Rocky-dokumentar

Læs også: Video: ASAP Rockys nye single handler om gangstas og modetøj

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af