Tre ting vi lærte af Noiseys minidokumentar om iLoveMakonnen

Noisey sætter i en række af ti korte dokumentarfilm fokus på den blomstrende hiphop-scene i Atlanta. Tidligere har byens rap-gudfader Gucci Mane været i fokus, og nu er turen kommet til byens mest fremstormende stemme, Roskilde Festival-aktuelle iLoveMakonnen.

»Hvis nogle havde sagt til mig for to år siden, at jeg ville sidde her med dig i dag, og være hvor jeg er, så ville jeg havde sagt til dem: ‘Det kommer ikke til at ske. Det kommer aldrig til at ske’«, lyder det blandt andet i en interviewbid.

Her er tre ting, vi lærte af dokumentaren, som kan ses i sin fulde længde nederst.

1. Han har udnyttet internettets muligheder til fulde
iLoveMakonnen færdes i et hav af kreative miljøer i Atlanta, hvor han deler ideer med ligesindede. For ham handler det ikke om, hvem folk er, han vil bare gerne dele sin passion med andre. Hvor det tidligere var pladeselskaberne, der styrede musikeren, og formede ham/hende i deres billede, har musikerne nu muligheden for at gøre det hele selv – og den tilgang er Makonnen stor tilhænger af. »Du er ikke fra Atlanta længere, du er fra internettet«, som det meget signende forklares.

2. Han er stor modstander af våben
Historien er efterhånden bredt kendt, men tilbage i 2008 endte Makonnen i husarrest på baggrund af en hændelse, der har sat sine tydelige spor. Han var på vej hjem fra en fest med en ven, da vennen, der kører bilen, pludselig finder en pistol frem og begynder at lege med den. Makonnen prøver at tage pistolen fra vennen, da den pludselig går af og hans ven bliver dødeligt såret. »Jeg kan kun sige, at man skal holde sig væk fra våben. De er utroligt farlige, og hvis du taber dem, kan de let gå af og ende med at dræbe et uskyldigt menneske. Jeg har været i de situationer, og set det ske et utal af gange«.

3. Svampe betyder meget i hans kreative proces
Til at starte med var Makonnen ikke interesseret i stoffer, han ville hellere bare feste. Men jo mere involveret, han er blevet i Atlantas trap-miljø, jo tættere er stofferne kommet. Især svampe har haft en stor indflydelse på hans musik, og nye stoffer kommer hele tiden til som nye kilder af inspiration i miljøet. Makonnen kan ikke forklare, hvordan svampe påvirker én, men i videoen kan man prøve at få en idé om det. »Svampe udvikler dig. Du kan forstå dig selv på en anden måde (…) Det kan ikke forklares, man bliver nødt til selv at prøve at tage det og mærke udviklingen ske inden i en selv«, siger han.

iLoveMakonnen lever i en verden meget ulig andres, og den korte dokumentar er kun et lille kig ind i hans fascinerende verden. Meget passende slutter filmen af med Makonnen, høj på svampe, der kigger op mod månen. Næste stop.

Læs også: Sindssyge stemmer: 10 geniale rappere fra hiphoppens galehus Atlanta

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af