Action Bronson

Her er ingen rød tråd, men underholdningen er i topklasse på Bam Bams major label-debut.

Action Bronson afrundede for nylig et besøg hos den ikoniske dj og radiovært Funkmaster Flex med en rablende vanvidstornado af en freestyle, der prompte fik den målløse legende til at udråbe ham til hiphoppens ubestridte konge netop nu. En blåstempling, der sætter en tyk streg under den hype, som den svært overvægtige rapper med den kridhvide hud og det knaldrøde fuldskæg har formået at skabe omkring sig selv op til udgivelsen af denne major label-debut.

Bronson har allerede etableret sig som en af den moderne hiphopscenes mest karismatiske stemmer i kraft af sin bizarre stream of consciousness-stil, hvor grov mandschauvinisme, 80’er-referencer og gourmetmad mødes i en grotesk cocktail tilsat et passende stænk selvironi.

Vanviddet har fået fuldstændig frie rammer på en række herlige mixtapes og udgivelser på mindre pladeselskaber, og sådan forsætter det på ’Mr. Wonderful’. Bronson starter for fuld damp på den Mark Ronson-producerede ’Brand New Car’, og derfra er der Billy Joel-sampling, stiv pik på første klasse og østers på menuen. Serveret over svingende klaver, huggende orgel og nostalgisk jazzede lækkerbiskner fra Alchemist, der står bag ’Terry’ og ’Falconry’.

Fem numre inde ligner ’Mr. Wonderful’ albummet, hvor Bronsolino har fået finpudset opskriften på genialitet i galskaben og i processen forløser sit potentiale til fulde. Men så hopper kæden af.

Pludselig skal vi slæbes igennem to minutters pivfalsk a cappella sunget af en unavngiven ældre herre og derefter fire minutters røvballe-blues med Bronson selv bag mikrofonen på ’City Boy Blues’. Guderne må vide, om det er tænkt som en joke eller et rigtigt nummer, men det er hverken fedt, sjovt eller charmerende.

Derfra kæmper Action Bronson med at genfinde balancen mellem satire og seriøsitet. Et über-kitschet guitarriff er for eksempel med til at gøre ’Only in America’ til en fremragende parodi på fesen 80’er-rock, men et godt hiphop-nummer er det ikke.

Først på den episke og lsd-forsynede roadmovie ’Easy Rider’, der afrunder albummet, går det hele igen op i en højere enhed med benzin på Harley’en, vind i de røde lokker og en guitarsolo, der både går lige i hjertet og lattermusklerne.

På det tidspunkt har Bronson dog for længst forspildt muligheden for at plante ’Mr. Wonderful’ som et fokuseret hovedværk i sin diskografi. Albummet er lige så sløset og uperfekt som de gratisudgivelser, det følger i hælene på, men også lige så kompromisløst og underholdende.


Kort sagt:
Action Bronsons major label-debut forsætter festen fra hans herlige serie af mixtapes. Et absurd sammensurium af sex, vold, obskure gourmetretter og rejser til jordens fjerneste afkroge flyver om ørerne på lytteren i halvtreds hæsblæsende minutter. Der mangler både rød tråd og kvalitetskontrol, men underholdningsværdien er uovertruffen.

Læs også: Video: Action Bronson og Chance the Rapper hylder ‘Coming to America’ i skør ‘Baby Blue’-video

Glæd dig til det næste Soundvenue Magazine, hvor du kan læse stort interview med Action Bronson.

Action Bronson. 'Mr. Wonderful'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af