Pharrell taler ud efter ‘Blurred Lines’-dommen: »Vi mister friheden til at blive inspireret«

Pharrell taler ud efter ‘Blurred Lines’-dommen: »Vi mister friheden til at blive inspireret«

Der har huseret et sandt mediecirkus siden Pharrell og Robin Thicke blev dømt skyldige i plagiat af Marvin Gaye med ‘Blurred Lines’ i sidste uge. Indtil videre har der dog været stille fra musikernes lejr, men nu har Pharrell endelig taget til genmæle omkring retssagen. Og som forventet er superproduceren bekymret for, hvad dommen vil få af betydninger fremover for hele kulturindustrien.

»Dommen vil være en hæmsko for alle derude, der muligvis laver noget, der er inspireret af andre. Det gælder mode, musik, design… alting«, fortæller Pharrell i et nyt interview med The Financial Times. »Hvis vi mister vores frihed til at blive inspireret, vil underholdningsindustrien som vi kender den blive fastfrosset af retssager. Det gælder om at beskytte de intellektuelle rettigheder for de mennesker, der har ideerne«.

I et åbent brev, som Marvin Gayes børn delte via Rolling Stone i går, udtalte de, at deres far ville have »været på vagt for at sikre kunstneres rettigheder«, men ifølge Pharrell drejer det sig stadig ikke om kopiering, men om retten til at lade sig inspirere af sine idoler: »Alt, hvad vi omgiver os med i et rum, er inspireret af nogen eller noget. Hvis vi slår det ihjel, er der ingen kreativitet tilbage«.

I interviewet forklarer Pharrell desuden, at han og Robin Thicke stadig ikke har konkrete planer om at anke sagen, men at de arbejder på deres næste træk. Stay tuned.

Læs også: Efter ‘Blurred Lines’-dommen: Læs åbent brev fra Marvin Gayes børn

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af