Tinashe – mere show end egentlig koncert

Den amerikanske r'n'b-sangerinde er en fuldblodsentertainer, men hendes besøg i Lille Vega var mere 90'er-musikvideo end decideret koncert. Musikken kom så at sige i anden række.
Tinashe – mere show end egentlig koncert
Foto: Arkiv

At dømme ud fra scene-interiøret kunne det umiddelbart ligne et tamt tour-setup, som Tinashe havde medbragt. Det eneste man kunne skimte på scenen forud for koncerten var nemlig et trommesæt, og selv om det også skulle vise sig at være opsætningens eneste instrument, blev Tinashe yderligere flankeret af først to mandlige dansere og siden to kvindelige modstykker.

I det perspektiv virkede det også velvalgt, at det netop var trommesættet, der var i centrum, for beatet er nu engang det vigtigste, når man skal slå sig løs som danser. Og det gjorde Tinashe i en sådan grad, at man næsten kunne være i tvivl om dansen lå hende mere på sinde end sangen.

Som beskuer kunne man i hvert fald godt føle sig hensat til 90’erne og 00’ernes r’n’b-musikvideoer som de huskes fra Aaliyah, Ashanti og Christina Milian, når Tinashe i et outfit, der ikke lod Destiny’s Child’s klassiske outfits meget efter, ubesværet indarbejdede elementer fra den moderne hiphop dans’ fremmeste stilarter som locking, wacking og voguing i den detaljerige koreografi.

Da størstedelen af aftenens numre, der både stammede fra hendes mixtape og hendes debutalbum ’Aquarius’, samtidig blev afviklet i korte og konsekvente udgaver, fik man også fornemmelsen af, at der mere var tale om et show end et set, hvilket blot vidner om den – næsten overdrevne – professionalisme, som Tinashe har fået ind med modermælken som barnestjerne.

For selv om samme professionalisme til tider stod i vejen for hendes personlighed, og dermed hendes udtryks evne til at gøre indtryk, er der næppe nogen tvivl om, at tre nuværende X Factor-dommere ville sælge alle deres hidtidige deltagere for en fuldblodsentertainer som Tinashe, der inkorporerer alle talentshowets dyder – og derfor var der heller ingen tvivl om, hvor den bedste fredagsunderholdning skulle findes denne aften.

Læs interview: Tinashe: »Jeg droppede ud af 9. klasse, mens alle de andre tog på college«

Koncert. Lille Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af