Jenny Wilson inden jubilæumskoncert: Her er de otte bedste øjeblikke, musik har givet mig

Jenny Wilson inden jubilæumskoncert: Her er de otte bedste øjeblikke, musik har givet mig

I år kan Jenny Wilsons debutalbum ‘Love and Youth’ fejre tiårs jubilæum, og i den anledning spiller den svenske sangerinde hele pladen den 19. april i Skuespilhuset.

For at kigge lidt tilbage bad vi Jenny om at beskrive de bedste stunder, musikken har givet hende de seneste ti år. Det blev til et par historier fra nær og fjern.

1. Jakterineburg, Rusland
»Vi ankom sent om aftenen til den russiske by Jakterineburg, og havde ingen idé om, hvor vi var. Det var den samme dag som Putin havde sendt sine tropper ind i Ukraine, så vi var ret stressede over situationen. Vi kom så hen til den her yderst luksuriøse natklub, og jeg tænker bare ‘Oh my god, hvem kender dog til os her?’ Så begyndte vi at spille og pludselig var dansegulvet fyldt med unge mennesker, mest homoseksuelle. At synge ‘A Change is Coming Up’ og ‘Political Change!’, faktisk næsten alle mine tekster, de har aldrig føltes så stærke før. Alle på scenen havde tårer i øjnene. Du ved, den her følelse man får, når man ved, at man rent faktisk gør noget vigtigt. Folk dansede, det var ret vildt, men lige pludselig faldt der så et glas med øl ned fra en balkon, og lige ned på mixerpulten så al lyd forsvandt. På trods af det fortsatte vi koncerten uden mikrofon og inviterede folk op på scenen. Det er en aften, jeg af mange grunde aldrig vil glemme«.

2. Roskilde Festival, 2009
»Min koncert på Roskilde Festival 2009 var helt magisk. Det boost som publikum gav mig til koncerten, var jeg høj på flere dage efter«.

3. New York, 2009
»I 2009 spillede vi i New York ved en Fader-fest på Ace-hotellet. Vi spillede på nogle virkelig møg-instrumenter, som vi havde lånt, de gav en virkelig ussel lyd. Så i stedet for at lade det gå os på, så skabte vi en af de punkkoncerter, hvor energien er så stærk, at alle i rummet bliver et stort eksploderende hjerte«.

4. Kit Cat Club, Athen 2015
»En skør, emotional hedonistisk nat og så utrolig sjov«.

5. Australien, 2007
»Kun tre måneder forinden vi tog på denne korte, men intense tour til Australien i 2007, havde jeg født mit andet barn, og jeg ammede stadig da vi tog afsted. Jeg valgte dog alligevel at efterlade børnene og deres far hjemme for at rejse så langt man kan med to milk balloons. Undervejs på vores tour mødte jeg så mange fantastiske mennesker, og to af dem e-mailede faktisk til mig nogle år senere, hvor de skrev: »Vi er på vej til hospitalet for at føde vores første baby, vi lytter til din musik, og hvis det bliver en pige, skal hun hedde Jenny««.

6. Hamborg, 2014
»Jeg nyder virkelige meget at turnere. Jeg elsker følelsen af at løbe væk fra ens normale liv derhjemme og bare være i en boble, hvor det eneste der betyder noget, er at give alt hvad man har til publikum. At svede, at skrige, bare at være 100 procent. Vi spillede i Hamborg på spillestedet Bunker, et beskidt og støvet gammelt sted, men med så meget atmosfære. Det var en af de aftener som man ønsker aldrig slutter. Nogle aftener er alt bare perfekt«.

7. 2010-2012
»At turnere med Tensta Gospel Choir og mit eget band. At være omringet af otte sindsygt fantastiske sangere og fire skørt vidunderlige musikere gjorde, at jeg følte mig større end livet selv. Og hvor jeg dog havde brug for den følelse lige der efter at være blevet diagnosticeret med brystkræft, kunne jeg ikke have valgt en bedre behandling end at trodse døden og sygdommen med den brændende power«.

8. Berwaldhallen Symfoniorkester, 2014
»Jeg spillede et par koncerter med Berwaldhallen Symfoniorkester i 2014. Jeg tror ikke, at jeg kan forklare hvor stort det var for mig at høre mine egne kompositioner i fuld symfoni-skala. Holy smoke«.

Læs også: Her er 16 koncerter du skal opleve i april

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af