Her er 16 koncerter du skal opleve i april

April er spækket med musikalske påskeæg – blandt andet drager både Vinnie Who, The Minds of 99 og Den Sorte Skole på turné.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Turboweekend
Turné

Med en kombination af synthpop og melodisk rock har Turboweekend over et lille årti spillet sig ud til det helt brede publikum i Danmark. Den 30. marts udsender kvartetten deres fjerde album, ’Share My Thunder’, hvorfra singlerne ’Miles and Miles’ og ’Asking for More’ allerede har vist den guitarinkluderende udvikling, Turboweekend har gennemgået siden udgivelsen af ’Fault Lines’ (2012). Nu tager gruppen det nye album med på en omfattende Danmarksturné.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Sorte Skole
Turné

På trods af, at Den Sorte Skole har turneret land og rige tyndt siden 2013 – som følge af den komplekse og forførende ’Lektion #3’  – er de åbenbart langt fra færdige. I løbet af april tager de to sample-troldmænd på en mindre turné, der sender dem forbi syv spillesteder henover Danmark. De har endda fravalgt de store scener, da de hellere vil give en lektioner i mere intime rammer.

Flere koncertanbefalinger på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vinnie Who
Turné

Hvis du stadig ikke har opdaget det, så er discoprinsen død og op af asken har rejst sig en ny Vinnie Who, der omfavner den syrede 70’er-rock på albummet ‘Harmony’, hvor inspirationen er hentet fra navne som David Bowie og George Harrison. De nye sange skal selvfølgelig på landevejen, så derfor tager Niels Bagge og hand band på Danmarksturné i april.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

John Roberts
11. april, Culture Box

I 2008 blev John Roberts den første amerikaner til at signe med det anerkendte pladeselskab Dial Records. Amerikaneren har siden vist sig som en både visionær og innovativ producer, og hans deep house-debut ‘Glass Eights’ blev i 2010 hyldet af et samlet anmelderkorps. Han er pt. bosat i Berlin og nyder godt af den elektroniske mangfoldighed, som den tyske hovedstad indeholder. Han tager i april pladetasken med til et dj-set på Culture Box.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jam City
11. april, V1 Gallery

Den London-baserede producer Jam City har netop udgivet det flotte album ’Dream a Garden’, som Jack Latham selv kalder for en spejlvending af sit første og mere eksperimenterende album, ’Classical Curves’. Til den intime optræden i V1 Gallery loves der både funk, soul og hovedpersonen selv på akustisk guitar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Minds of 99
Turné

The Minds of 99 har gjort en sand kometkarriere siden deres entré på musikscenen. Deres debut var en af sidste års bedste danske plader, og bandet spillede dertil et hav af koncerter – blandt andet på Roskilde Festival og NorthSide. Siden er det kommet frem, at sekstetten allerede nu arbejder på et nyt album, som man altså forhåbentligt kan høre smagsprøver fra på denne lille turné rundt om i landet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Soundvenue Session: Kwabs
17. april, Pumpehuset

Kwabena Sarkodee Adjepong, eller bare Kwabs, spiller for første gang i Danmark til vores Soundvenue Session i Pumpehuset. Den britiske crooner har udgivet megahittet ’Walk’, og med samarbejdspartnere som Sohn og Dave Okumu laver Kwabs popmusik med inspiration hentet fra soul og r’n’b. Hans debutalbum ’Love + War’ udkommer den 18. maj, og dette er altså den perfekte mulighed for at komme med helt tæt på – der bliver med garanti kødrand, når han til sommer spiller på Roskilde Festival.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

East India Youth
17. april, Jazzhouse

Organisk elektronisk popmusik kommer ikke i finere form end den East India Youth leverer. Debuten ’Total Strife Forever’ blev nomineret til Englands Mercury Prize, og nu vender William Doyle tilbage med sit andet album ’Culture of Volume’. Grundet sygdom aflyste han sin koncert under Frost Festival, men nu får københavnerne igen mulighed for at komme i selskab med East India Youths elektroniske kompositioner, der bølger mellem pop, techno og melankolske synthesizere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Staves
17. april, Lille Vega

Camilla, Emily og Jessica Staveley-Taylor klinger ikke hos flertallet, men de tre søskende danner The Staves. Trioens folkklingende sange varmede i 2012 op for Bon Iver i Danmark, og Justin Vernon inviterede dem derefter i studiet for at producere trioens nye album ’If I Was’, hvis udsøgte harmonier nu kan opleves i Lille Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Wangel
18. april, Ideal Bar

Roskilde-aktuelle Wangel balancerer mellem skrøbelig melankoli og beslutsom optimisme. Peter Wangels vokal, der spænder fra dyb brummen til lys falset, smedes sammen med Kasper Ejlerskov Leonhardts synthesizer, skarpe beats og melodiøse guitarfigurer, og den 18. april kan makkerparret opleves på Ideal Bar, hvor udgivelsen af debut-ep’en ‘Eternal History’ skal fejres.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Purity Ring
19. april, Lille Vega

Purity Ring kommer til Lille Vega deres andet album ‘Another Eternity’. Sangene kommer fra Megan James’ dagbog, når hun serverer sig selv på et sølvfad over Corin Roddicks luftige synthunivers, der på det nye album har fået et skud EDM indeni de ellers melankolske kompositioner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jenny Wilson
19. april, Skuespilhuset

For ti år siden udsendte den svenske powerkvinde Jenny Wilson sit debutalbum ’Love and Youth’. Albummet kom i en tid, hvor verden gennemgik store forandringer, og albummet handler også om de forhindringer, som Wilson selv gennemgik i sine skole- og ungdomsår. Sangerindens debutalbum kan opleves i Skuespilhuset, hvor det kobles sammen med teaterforestillingen ’Heksejagt’ og et fuldt band.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Grouper
21. april, Jazzhouse

Tag med Liz Harris på en rejse ind i mørket, hvor tyste sangskrivning og ambiente lydflader hersker. Som tidligere billedkunstner er den amerikanske musiker fascineret af natlig stemning og drømmeuniverser, som hun prøver at vække til live hos lytteren. Harris’ skaber lydmalerier med mørke atmosfæriske understrømme og filmiske stemninger, og kan opleves i Jazzhouse, når hun blandt andet spiller sangene fra sidste års ‘Ruins’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Moon Duo
22. april, Stengade

Slå hjernen fra i rundtosset psykedelia, når Moon Duo giver koncert på Stengade. Makkerparret brød i 2011 igennem med ‘Mazes’ og præsenterede i processen verden for deres fusion af dronet krautrock og psykedelisk elektronik. I starten af marts udsendte de så deres nye album ‘Shadow of the Sun’, hvor lytteren igen blev indhyllet i hypnotiske rundgange serveret af Ripley Johnson og Sanae Yamada.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Benal
24. april, Stengade

Dansk rap har vist sig fra sin bedste side de seneste to-tre år, og den danske trio Benal har løbende henrykket med en trilogi af ep’er, der blander elektronisk hiphop med frontmand Benjamins kreative rim og hurtige flow. De færdiggjorde trilogien i slutningen af 2014 med ‘Hvad med nu’, og i april kan man altså på smagsprøver fra hele den solide diskografi. Nixen står for support.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Anya
29. april, Ideal Bar

Hvis du er til blød r’n’b med noter af soul, der lyder som honning i ørene, så er Anya lige dig. Den danske sangerinde har kun to numre på samvittigheden, men med et bagland bestående af producerne Carl Barsk fra Hukaos-Crewet og Frederik Carstensen bliver man forført af hendes blide røst. Der er kærlighedsballader om forelskelse og fortvivlelse, der indkapsler ungdommen og de highs and lows, man støder på.

Læs også: De 10 bedste hiphop-mixtapes fra 2015 – indtil videre

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af