Afgnavet hyggestund med Matthew E. White på NorthSide

3 6
Afgnavet hyggestund med Matthew E. White på NorthSide
Foto: Benjamin Lund Nielsen

Sådan en festivalsøndag er sjældent meget mere end en halvflad efterfis i et par støvede eller decideret tilmudrede bukser, men NorthSide har ofte været gode til at booke mindre navne, som har kunnet få livet en tømmermændsbefængt eftermiddag op. Matthew E. White lå derfor lige til højrebenet. Hans proggede, småpsykedeliske soulrock ville sikkert kunne purre liv i festivalens sidste dag på blid, men stadig spændende vis.

Langhårede White og hans ulasteligt klædte og sol-bebrillede band lagde for med ‘Vision’ fra seneste album ‘Fresh Blood’, der med fire af kun i alt syv numre dominerede setlisten. Det tegnede godt for en tilbagelænet hyggestund i selskab med sydstats-soulbamsen, og dét indtryk blev kun forstærket med ‘Big Love’, hvor han rullede sin bedste, hviske-tiskende Dr. John-impression ud.

Backingbandet er blevet stadigt mere tight med tiden, og det injicerede mange af numrene med et anderledes råt drive, end man finder på Whites album. Da de nåede til fjerde nummer, tog de simpelthen konsekvensen og kastede sig ud i et råt, boogierockende cover af The Velvet Undergrounds ‘White Light/White Heat’, der fungerer fortrinligt i hans aftapning, skulle jeg hilse og sige.

Inden da havde White budt på en begejstret anekdote om et af sine store øjeblikke i barndommen, nemlig da han i 6. klasse scorede sig et sæt af Peter Schmeichels målmandshandsker, ligesom han senere i koncerten erklærede, at »Denmark is one of my favourite places to play music«.

Jow jow, mr. smoothtalkin’ showman, men hvorfor så kun servere os sølle 40 minutters musik, hvis Danmark har så høj en stjerne i din bog? Var det mon fordi, at lyden simpelthen var ved at slingre teknikerne helt af hænde under lukkeren ‘Rock & Roll is Cold’? Eller var det, som det kunne tyde på, hvis man sammenholder setlisten med tidligere festivalgigs i år, helt med overlæg?

En fornøjelse, jovist, men en kort og nærmest abrupt afgnavet én af slagsen.

Interview: Matthew E. White vil spole tiden tilbage til 60’erne – men også arbejde med Kanye og Kendrick

Se hele vores NorthSide-dækning HER.

Matthew E. White. Koncert. NorthSide. Setliste 'Vision''Big Love''Fruit Trees''White Light/White Heat' (The Velvet Underground-cover)'Steady Pace''Feeling Good is Good Enough''Rock & Roll Is Cold'
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af