NorthSide: Amputeret Wu-Tang Clan gav uengageret hiphop-lektion

NorthSide: Amputeret Wu-Tang Clan gav uengageret hiphop-lektion

Før koncerten på NorthSide gik der grumme rygter om, at nogle af gruppens vigtigste medlemmer, nemlig RZA, Method Man og Raekwon, ikke ville dukke op. Rygterne holdt desværre stik, og specielt de to førstnævntes intense tilstedeværelse var koncerten igennem stærkt savnet.

Publikum var mødt talstærkt frem og var supertændte, og derfor var det også godt, at Masta Killa efter ‘Bring Da Ruckus’, der fuldstændig druknede i støj, gav lydmanden en ordentlig opsang. Så da ‘Da Mystery of Chess Boxing’ efterfølgende kom på, og Masta Killa fuldstændig ownede sit afsluttende vers, virkede det som om, at det nok alligevel skulle blive en hæderlig fest trods fraværet af vigtige medlemmer. Der blev leveret flere hits fra det 22 år gamle mesterværk af et debutalbum, og folk som Inspectah Deck og U-God trådte frem og leverede solide præstationer.

Men som koncerten skred frem blev den ekstatiske fællesrap blandt publikum mindre og mindre. Tager man alle medlemmernes bagkataloger med, har Wu-Tang Clan udgivet hundredvis af numre, og det var som om, at de hver især havde lagt billet ind hos DJ Allah Mathematics på det vers, de helst ville rappe, uden hensyntagen til om det gav mening i en setliste eller genkendelse blandt publikum.

Koncerten blev rodet og publikum mistede opmærksomheden, hvilket vel også var derfor, at en veloplagt Ghostface Killah blev nødt til at bede folk om at gå lidt mere amok, da GZA’s ‘4th Chamber’ kom på. Og lige netop GZA, der lyrisk og flowmæssigt er et af klanens stærkeste kort, var nok aftenens største skuffelse, da han virkede fuldstændig uengageret og ikke engang gad at rappe på flere numre fra hans egen geniale debutplade.

Koncerten endte med at få noget rituelt over sig, da den obligatorisk del, hvor alle rapper med på et par af afdøde Ol’ Dirty Bastards største hits, tog over. Ligeså obligatorisk var det, at koncerten skulle slutte af med ‘Gravel Pit’. Det gjorde den også i en kort abrupt udgave, der var et godt billede på, at denne Wu-Tang-koncert mest af alt virkede som endnu en dag på kontoret.

Læs også: NorthSide: De 10 største optursøjeblikke under Mø-koncerten

Læs også: Se masser af billeder fra NorthSides første dag

Læs også: Den ultimative Wu-Tang Clan-dyst: Alle 10 medlemmer rangeret fra værst til bedst

Wu-Tang Clan. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af