Reptile Youth-frontmand efter bruddet: Tre store stemmer der har inspireret min nye lyd

Den tidligere duo er blevet til Mads Damsgaard Kristiansens soloprojekt, og på sin nye ep, ‘Away’, skruer han ned for festen og giver sin vokal fortjent plads. Her fortæller han om tre sangere, der har betydet meget for ham.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Jim Morrison

»Han var min første musikalske teenageforelskelse. Der var en vildskab i hans stemme, jeg aldrig havde hørt lignende. Og en desperation. Og jeg havde længtes længe efter en, der kunne slippe det hele fri i mig. Det gjorde han. Samtidigt betyder tekster utroligt meget for mig, for jeg tror, man skal tro på sine ord for at synge dem så ærligt, man overhovedet kan. Og det kunne han – synge sine ord ærligt«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Damon Albarn

»Jeg er kæmpe Damon Albarn-fan. Ikke kun af hans stemme. Men også hans tungsindige optimisme. Hans måde at arbejde med musik på og hans frihed i musikken. Man kan høre, at han har leget med musikken hele sit liv uden at bekymre sig om, hvad folk ville sige. Han er så utroligt alsidig, samtidig med at alt, hvad han laver, lyder ufatteligt meget som ham. Og lige præcis der er hans stemme det helt store klisterværk. Det limer alt, hvad han begiver sig ud i sammen, og gør det til ham. Man er aldrig i tvivl. For et par dage siden var jeg hjemme hos min far på Sydfyn. Min far stod i køkkenet og lavede mad med musikken bragende inde fra stuen, og jeg tænkte, hvad er det mon, han lytter til? Men så sang Damon Albarn sit første ord, og nærmest allerede bare i vejrtrækningen vidste jeg, at det var Blurs nye plade«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Caribou

»Dan Snaith er en af mine nyeste forelskelser. Hans nye plade er med sikkerhed den, jeg har hørt mest det seneste halve år. Faktisk er han trommeslager og producer. Og måske lige præcis derfor er der noget utroligt karismatisk over den måde, han synger på. Man kan høre, at han kender sin egen stemme utroligt godt og har brugt år på at finde ud af præcis, hvordan man optager og bearbejder den bedst. Der er en enorm skrøbelighed over hans vokal, og man kommer ligesom helt tæt på ham. Det er, som om man kan høre, at han sidder der i sin kælder om natten helt i trance med sig selv. Samtidig er musikken dansabel og legende. Den kombination kan jeg godt lide. På mange måder er det paradoksalt, men det virker utroligt tiltrækkende på mig«.

Læs også: Reptile Youths musikvideo til ‘Away’ er et smukt øjebliksbillede af Los Angeles

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af