Savages medbragte deres helt eget uvejr til NorthSide

Savages medbragte deres helt eget uvejr til NorthSide

Det var en knivskarp, sortklædt Jehnny Beth, der indtog scenen med sine postpunk-amazoner. Iført en tilbagestrøget frisure, der ville kunne vise selv Arctic Monkeys’ Alex Turner, hvem der har brylcreme-badass-bukserne på og et decideret publikumsnedstirrende blik var hun som en karismatisk tordensky i front for en sand koldfront af et band.

Savages var nemlig synligt og hørligt utilfredse det udeblevne uvejr Så de havde medbragt deres helt eget bulder og brag på scenen i form af Gemma Thompson og Ayse Hassans hvæssede guitar og bas, der konkurrerede om, hvem der kunne knase og kronsje højest under Fay Miltons hævnerisk tunge tønder.

Det lå i kortene, at kvartetten ville diske op med nye toner, og ganske rigtigt bestod setlistens dusin halvt om halvt af nyt stof og sange fra ’Silence Yourself’. Der blev lagt velkendt fra land med ‘City’s Full’ og ‘Shut Up’, mens den passende døbte ‘I Need Something New’ indvarslede en hel byge af nybrud.

Dén samt især den krautrock-propulsive ‘Sad Person’, som Beth introducerede som »…a song for happy people, happy in their hearts, their heads and their butts!«, virkede lovende, og ‘Slowing Down the World’, som, igen apropos titlen, blævrede fremad på et dovent halvtempo-discobeat, fortsatte stimen.

De nye sange bød desværre også på eklatante svipsere. ‘Adore’ lød eksempelvis som et cheesy stadionrock-nummer med teatralske kunstpauser og et armsvingende omkvæd, der kunne være rov fra The Darkness. Det virkede out of character, men respekt for, at Beth og co. eksperimenterer med deres format.

De slog lidt luften ud af koncerten midtvejs, men Beth satte trumf på med en publikumsvandring, der kulminerede i, at hun stod i hestesko og sang midt i crowden under den sadomaso-seksuelt ladede ‘Hit Me’ – og senere med en gnistrende ‘Husbands’.

Koncerten blev rundet af med ‘Fuckers’, hvor Beth til lejligheden havde fået P6 Beats Camilla Jane Lea til at fordanske punchlinen »don’t let the fuckers get you down!« på et stykke A4-papir. Og nærmest som indvarslet af Savages’ tordnen, kom det rigtige uvejr altså.

Læs også: Spids Nøgenhat leverede sublimt syretrip på NorthSide

Se hele vores NorthSide-dækning HER.

Savages. Koncert. NorthSide. Setliste 'City's Full''Shut Up''I Need Something New''The Answer''Sad Person''Slowing Down the World''Adore''I Am Here''Hit Me''She Will''Husbands''Fuckers'
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af