Roskilde Festival: De her otte koncerter skal du se lørdag

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. WhoMadeWho

De er flere gange (også af os) blevet udnævnt til et af Danmarks allerbedste live-bands, og der er da også et eller andet ved løssluppenheden i trioens koncerter, som gør, at de bare bliver booket igen og igen i både ind- og udland. WhoMadeWho har altid været allerbedst live, hvor Tomas Høffding og Jeppe Kjellberg kører et utrætteligt parløb, hvor energien aldrig lader til at slippe op. Med en tid kl. 16.00 på Arena bliver lørdagens fest skudt i gang tidligt.

Arena
Lørdag den 4. juli, kl. 16.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Nicki Minaj

Det er ikke alle, der ved det, men Nicki Minaj er en mere end fantastisk rapper, hvis tekniske evner sagtens kan måle sig med hendes mandlige kolleger i toppen af hiphop-eliten. De fleste kender dog nok den flamboyante amerikaner for hendes storslåede pophits, og koncerten på Orange bliver med al sandsynlighed en blanding mellem hardcore rap-koncert og et stort opslået, lyserødt tyggegummi-univers. Men netop modsætningerne i hendes univers er det, der gør hende spændende i poplandskabet.

Orange Scene
Lørdag den 4. juli, kl. 19.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Nils Frahm

Er man ikke til Nicki Minajs popshow på Orange er Nils Frahm på Avalon et meget modstridende, men ikke mindre fantastisk alternativ. Den tyske komponist er en af de bedste hjerner indenfor new classical, og specielt hans live-koncerter er rost til skyerne, hvor der bliver improviseret henover tangenterne og den medbragte teknik, så resultatet (som i ovenstående klip) bliver repeterende universer, ens tanker kan fortabe sig i.

Avalon
Lørdag den 4. juli, kl. 20.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Deafheaven

Synes man, at Paul McCartney er en afdanket folkehelt, der ikke laver ‘rigtig’ rock, er det med at bruge sin lørdag aften på Pavilion i stedet. Amerikanske Deafheaven har de senere år stået i front for en ny bølge af black metal, en slags post-metal, hvor de ikke er bange for at inddrage andre genrer i universet af hamrende stortrommer og George Clarkes gennemborende skrig fra scenekanten. Det er metallens umiddelbare knytnæve på brystet kombineret med shoegazens storladne armbevægelser og indadvendte stemninger.

Pavilion
Lørdag den 4. juli, kl. 22.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Suspekt

»Der ligger hun, klar til at blive kneppet!«, skrev Suspekt malerisk på deres Facebook-profil den 28. juni ledsaget af et billede af Orange Scene. Og ja, så er der vel ikke så meget mere at sige? Raptrioen der med sidste års ‘V’ for alvor ramte bredt er klar til at sprøjte både Rune Rasks tunge beats og Bai-D og Orgi E’s bramfri tekster udover Dyrskuepladsen, og resultatet kommer med garanti til at være gennemvædet.

Orange Scene
Lørdag den 4. juli, 01.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Jamie xx

Lørdag aften er faktisk mere end tætpakket, og natten har tre rigtigt gode og forskellige bud på fester. Der er selvfølgelig Suspekt på Orange, den fem timer lange Africa Express-seance med Damon Albarn på Arena, og sidst (men bestemt ikke mindst) Jamie xx, der fra kl. 02.00 fyrer gevaldigt op for Apollo i kølvandet på udgivelsen af soloalbummet ‘In Colour’ – en af årets allerbedste plader indtil videre. I den grad en værdig afslutning den for revitaliserede og nu ret fantastiske Apollo-scene.

Apollo
Lørdag den 4. juli, kl. 02.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kevin Gates

Kevin Gates er flere steder blevet kaldt den bedste rapper, som endnu ikke har slået bredt igennem. Den 29-årige rapper fra Louisiana har udgivet mixtapes siden 2007, og for hver udgivelse stiger hans stjerne en lille smule såvel som kvaliteten af materialet. Og så kan Gates lidt af det samme som Drake – han kan være benhård ganstarapper det ene øjeblik, men blød som smeltet smør det næste.

Apollo
Lørdag den 4. juli, kl. 19.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Paul McCartney

Årets helt store musikalske historietime leveres af Paul McCartney, det nok største nuleverende rockkoryfæ. Forvent en maratonkoncert på Orange Scene, hvor den 73-årige brite kommer rundt om hele bagkataloget med både Beatles, Wings og solomateriale. Simpelthen et must-see.

Orange Scene
Lørdag den 4. juli, kl. 22.00

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af