Top Tracks: Ugens fem bedste nye sange

Inklusive en offensiv YG, en dejligt dvask Kurt Vile og en brusende albumforsmag fra Chvrches.

CHVRCHES

 

1. Chvrches ‘Leave a Trace’

Den 25. september udgiver Glasgow-trioen endelig ‘Every Open Eye’, opfølgeren til deres fine debutalbum, og singlen understreger, at de ikke mistet evnen til at skabe medrivende synthpop. Lauren Mayberry synger her en break-up-sang, der både dyrker tvivlen og den fælles skyld, men også den bølge af frihed og styrke, man kan ride på, hvis man slipper ud af et betændt forhold.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. YG ‘Twist My Fingaz’

»I’m the only one who made it out the west without Dre (…) The only one that got hit and was walking the same day«. YG pisser territoriet af her, hvor han svinger sin røde Bloods-klud og refererer til en episode i juni, hvor han blev skudt i låret, men også fremhæver den stolthed han føler ved at have opnået succes uden hjælp fra West Coast-godfatheren, Dr. Dre. YG kan dog ikke benægte, at denne banger, produceret af Kendrick Lamars hyppige samarbejdspartner Terrace Martin, bærer Dres arv med dens kværnende synthbas og tunge 90’er-g-funk.

 


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Kurt Vile ‘Pretty Pimpin’

Duuuude. Hvor er det rart, at Kurt Vile er tilbage, og endda med en single, der er lidt mere fremdrift i, hvor man kan forestille sig at lade foden hvile lidt tungere på speederen på vej ud ad en amerikansk highway. ‘Pretty Pimpin’ er taget fra hans nye album, der lander til september.

 


mia

 

4. M.I.A. ‘Swords’

Det bedste og mest direkte vi har hørt fra M.I.A. i lang tid. ‘Swords’ er første udspil fra det kommende album ‘Matahdatah’, der tematiserer grænser og vil blive indspillet løbende forskellige steder i (formentlig den tredje) verden. De raslende sværd, der er inkorporeret i det farlige beat, er samplet fra en ret fænomenal dansegruppe i Indien, som M.I.A. også har filmet til  videoen. Den kan du se via Apple Music.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 


protomartyr

 

5. Protomartyr ‘Why Does It Shake?’

»False happiness is on the rise / See the victims pile high«, vrisser frontmand Joe Casey. Så kan man ligesom mærke, at efteråret er på vej, ik? Det her lover ualmindeligt godt for de amerikanske postpunkeres tredje album, ‘The Agent Intellect’, der udkommer den 9. oktober – og deres koncerter på Loppen og Radar i november.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste i Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af