CPH:DOX annoncerer fuldt musikprogram med nye koncerter og film

CPH:DOX annoncerer fuldt musikprogram med nye koncerter og film
Mike Hadreas aka Perfume Genius.

CPH:DOX har i dag løftet sløret for det fulde musikprogram på årets festival, og det må siges, at der for entusiaster er mere end nok at se frem til hvad angår musikdokumentarer og koncerter.

Foruden de allerede offentliggjorte koncertnavne i form af Deerhunter, Atlas Sound, Godspeed You! Black Emperor, Jonathan Johansson, Thurston Moore og Den Sorte Skole (der spiller hele tre gange) kan man se frem til flere AUDIO:VISUALS-koncerter, hvor musikere og filmkunstnere går sammen for en aften.

Perfume Genius bestående af Mike Hadreas giver koncert akkompagneret af visuals fra kunstneren Sort Støj på Frederiksberg-teatret Aveny-T 9. november. Troels Abrahamsen, frontmand i Veto, er klar med sit nye klaverbårne soloprojekt EXEC og giver sin første koncert under dét navn på Bremen 13. november.

Den elektroniske duo Darkstar optræder i Lille Vega, CocoRosie-medlemmet Bianca Casady spiller i Koncerthusets Studie 2 den 7. november, og af øvrige danske indslag kan man opleve Spids Nøgenhat-frontmanden Lorenzo Woodrose, der giver solokoncerter i forbindelse med dokumentaren ’Born to Lose’, der omhandler ham selv, samt gruppen Lower, der spiller deres nye ep, hvis sange alle er blevet akkompagneret af musikvideoer.

Ud over koncerter er selve musikfilm-programmet bredt og spraglet. Man kan opleve brasilianske Beyoncé-fans fortælle om musikkens politiske potentiale i ’Waiting For B’ og i ’Image Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared’ møder man musiker, provokatør og aktivist Bill Drummond, der som medlem af gruppen The KLF hittede i 90’erne og som senere blev berygtet for at brænde de tjente penge – en million pund – af.

Man kan komme tæt på malinesiske musikere, der under den stramme sharia-lovgivning i Nordmali bogstaveligt sat sætter livet på spil for musikkens skyld. I ’Cool Cats’ stilles der skarpt på jazzlegenderne Ben Webster og Dexter Gordon, i ’Danny Says’ kan man høre rock-anedokter fra Danny Fields, der har været manager for blandt andre The Velvet Underground, The Doors og Ramones og i ’Breaking the Monster’ kan man møde pre-teenagerne i metalbandet Unlocking the Truth, der gerne vil slå igennem.

Af danske indslag kan man ud over at følge Lorenzo Woodrose i ’Born to Lose’ høre om tilblivelsen af Lars H.U.G.s første soloalbum efter Kliché i filmen ’Hugland’ ligesom man kan komme tæt på den nye og populære gruppe Blaue Blume i ’Nyt Blod: Blaue Blume’.

Læse mere på CPH:DOX’ website HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af