‘Hotline Bling’-instruktør taler ud: »Du må indrømme, at det ser sjovt ud«

Director X, instruktøren bag ‘Hotline Bling’-musikvideoen, har til The Fader udtalt sig om videoens minimalistiske, visuelle stil og om dansens centrale rolle. Director X er ligesom Drake fra Toronto og har over de sidste 15 år stået bag en lang række mindeværdige musikvideoer, blandt andet for Usher, Sean Paul og Kendrick Lamar udover adskillige andre for Drake.

»Jeg får inspirationer fra mange steder«, siger Director X. »Jeg er en set-drevet instruktør. En masse lagde mærke til, at det her ligner Sean Paul-videoen for ‘Gimme the Light’, som var et lys-drevet stykke. En masse sagde, at det lignede en anden Sean Paul-video, ‘I’m Still in Love’, som er en anden video jeg lavede, som også er set-drevet med folk i bokse«.

Udover lighederne med tidligere Sean Paul-videoer, er ‘Hotline Bling’ også blevet sammenlignet med den amerikanske kunstner James Turrells arbejde, der ligeledes fokuserer på lys og rum. Drake har tidligere udtrykt begejstring for Turrells arbejde og endda fået taget et par billeder til en af Turrells udstillinger. Om det siger Director X: »Jeg kan godt forstå, hvorfor folk siger, det er Turrells ting, men det er mest af alt min stil. Jeg er bekendt med mandens arbejde, og han er et geni. Men hvis du ser tilbage på hvad jeg har lavet, så er det min stil«.

Om hvorfor Drakes karakteristiske dans fylder så meget i videoen, siger han: »Dans er en stor del af min kultur. Det engagerer folk. […] Jeg promoverer altid dans i mine musikvideoer, så det forhåbentlig fører til dans i offentligheden. Det er virkelig skuffende for mig at gå ud og se, hvordan mænd bare står og håber, at kvinderne vil have det sjovt med dem. Jeg er altid glad for at se en fyr danse«.

»Da vi lavede den her video, sagde Drake: »Jeg vil have det her til at være sjovt«. Sjovt, sjovt, sjovt. Det var buzzordet, og det fokuserede vi på. Og du må indrømme, at det ser sjovt ud«.

Læs hele interviewet hos The Fader HER.

Læs også: Lær at danse som Drake: Her er de bedste gifs fra ‘Hotline Bling’-videoen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af